Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Σημαντικά ανανεωμένο, το νέο Ford Transit Courier είναι σε θέση να υποστηρίξει φορτία με βάρος έως και 590 κιλών ή όγκο έως και 2,4κ.μ.

Παράλληλα, σημαντικά ανανεωμένος είναι ο εσωτερικός του διάκοσμος που διαθέτει πολλαπλά νέα στοιχεία όπως η επανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα.

Δυναμικό και αποδοτικό, το νέο Ford Transit Connect θα εφοδιάζεται με έναν νέο EcoBlue πετρελαιοκινητήρα 1,5λτ. αλλά και νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Επιπρόσθετα, στον νέο εσωτερικό του διάκοσμο δεσπόζει η νέα οθόνη αφής των 6 ιντσών που υποστηρίζει τις λειτουργίες του προηγμένου SYNC 3.

Νέα Ford Transit Courier & Connect

4.957 Επισκέψεις στο άρθρο (6/12/2017)

Η Ford έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία και εικόνες των ανανεωμένων Transit Courier και Connect, πριν από την επίσημη παρουσίαση τους στα μέσα του ερχόμενου έτους. Διαβάστε περισσότερα…

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν επίσημα από τη Ford, μέχρι το καλοκαίρι του 2018 αναμένεται να λανσαριστούν επίσημα τα –πλήρως- ανανεωμένα Transit Courier και Transit Connect (καθώς και οι επιβατικές τους εκδόσεις Tourneo Courier & Tourneo Connect).
Αμφότερα τα εν λόγω μοντέλα έχουν συμβάλλει σημαντικά στην δυναμική ανάπτυξη της εμπορικής πορείας της Ford στην πανευρωπαϊκή αγορά των ελαφρών επαγγελματικών όπου απέσπασε την πρώτη θέση στις πωλήσεις του 2016 ενώ ήδη, οι 276.000 νέες ταξινομήσεις μέχρι και τον Οκτώβριο του 2017, μεταφράζονται σε αύξηση κατά 8% περίπου σε σχέση με τα περυσινά δεδομένα.
 
Το πλήρως ανανεωμένο Ford Transit Courier
Ο μικρότερος σε διαστάσεις εκπρόσωπος της «οικογένειας» Transit που περιλαμβάνει τα μοντέλα Courier, Connect, Custom και Transit, έχει να επιδείξει ένα αρκετά τροποποιημένο εμπρόσθιο τμήμα για το αμάξωμα του, δεδομένης της επανασχεδιασμένης μάσκας και του προφυλακτήρα.
Αντίστοιχα, στο εσωτερικό της καμπίνας, έχει τροποποιηθεί σημαντικά το ταμπλό και κεντρική κονσόλα καθώς και ο πίνακας οργάνων.
Μεταξύ των στοιχείων που κεντρίζουν το ενδιαφέρον είναι η νέα έγχρωμη οθόνη αφής των 6 ιντσών που ενσωματώνει τις λειτουργίες του συστήματος πολυμέσων «SYNC 3» ενώ, σημαντικά βελτιωμένη είναι τόσο η εργονομία όσο και η ποιότητα των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί.
Αρκετές –και σημαντικές- είναι ωστόσο και οι αλλαγές σε ότι αφορά στους κινητήρες καθώς το ανανεωμένο Transit Courier θα εφοδιάζεται με έναν αναβαθμισμένο TDCi πετρελαιοκινητήρα 1,5λτ. καθώς και τον βενζινοκινητήρα EcoBoost των 1,0λτ. που καλύπτουν τις πιο πρόσφατες προδιαγραφές ρίπων της Euro 6 ενώ συνεργάζονται με ένα νέο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων που αντικαθιστά την υπάρχουσα επιλογή των 5 σχέσεων.
Μάλιστα οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις  θα εφοδιάζονται στον βασικό εξοπλισμό τους με το σύστημα «Active Grille Shutter» που ανοιγοκλείνει τις περσίδες των αεραγωγών της μάσκας, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση των χρόνων προθέρμανσης του κινητήρα και στη μείωση του αεροδυναμικού συντελεστή του οχήματος.
Τέλος σε ότι αφορά στις μεταφορικές του δυνατότητες, το ανανεωμένο Transit Courier θα είναι σε θέση να υποστηρίξει φορτία βάρους από 500 – 590 κιλά με όγκο φόρτωσης της τάξης των 2,4 κ.μ.
 
Σημαντικές αλλαγές και για το Ford Transit Connect
Εντελώς νέα είναι και η εξωτερική σχεδίαση του ανανεωμένου Transit Connect που χάρη στη νέα μορφή της μάσκας, των φωτιστικών σωμάτων και του προφυλακτήρα, υιοθετεί την νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Ford.
Σημαντικά τροποποιημένος είναι και ο εσωτερικός διάκοσμος όπου συναντάμε μια νέα κεντρική κονσόλα στην οποία επίσης δεσπόζει η νέα οθόνη αφής των 6 ιντσών για το SYNC 3.
Σε ότι αφορά στις επιλογές κινητήρων, η Ford θα προσφέρει το νέο Transit Connect με μια εντελώς νέα έκδοση του πετρελαιοκινητήρα EcoBlue με χωρητικότητα 1,5λτ. ενώ αντίστοιχα, στους βενζινοκινητήρες θα υπάρχει η επιλογή του EcoBoost των 1,0λτ.
Τα εν λόγω μηχανικά σύνολα θα ενσωματώνουν πολλαπλές τεχνολογικές αναβαθμίσεις όπως για παράδειγμα, η δυνατότητα απενεργοποίησης της λειτουργίας κάποιων εκ των κυλίνδρων, με το όχημα να μπορεί να κινείται ακόμη και με μόλις δύο κυλίνδρους, προκειμένου φυσικά να περιορίζεται η μέση κατανάλωση καυσίμου κατά περίπτωση.
Ένα νέο χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων αντικαθιστά και εδώ το υπάρχον των πέντε σχέσεων ενώ, στις εκδόσεις με τον πετρελαιοκινητήρα EcoBlue θα υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής ενός νέου αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων!
Πέραν όλων των παραπάνω, η Ford έχει διασφαλίσει ακόμη μεγαλύτερα διαστήματα μεταξύ των service τόσο για τους βενζινοκινητήρες όσο και τους πετρελαιοκινητήρες που ανέρχονται έως και στα 40.000 χλμ. (ή ανά 2ετία) ενώ στην γκάμα των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας του οχήματος προστίθενται επιλογές όπως τα «Intelligent Speed Limiter», «Pre-Collision Assist» με λειτουργία «Pedestrian Detection», «Side Wind Stabilization», «Active Park Assist» κ.ο.κ.
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως το ανανεωμένο Ford  Transit Connect θα είναι διατίθεται με δύο μήκη μεταξονίου σε εκδόσεις με ωφέλιμο όγκο φόρτωσης έως και 3,6κ.μ. ενώ θα μπορεί να υποστηρίξει φορτία με βάρος από 520 – 890 κιλά.