Σχετικό ψήφισμα που προέκυψε από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των σωματείων του ΠΣΧΕΜ και της ΠΟΕΜΙΦΑ, ανακοινώθηκε από τους εκπροσώπους των ΦΔΧ.

Νέα ανακοίνωση των ΦΔΧ

Στην δημοσίευση του σχετικού ψηφίσματος από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των εκπροσώπων των ΦΔΧ μετά την πορεία διαμαρτυρίας στις Αφίδνες, προχώρησε το Π.Σ.Χ.Ε.Μ.

 
Μετά και την ολοκλήρωση της –δεύτερης κατά σειρά- πορείας διαμαρτυρίας στον σταθμό διοδίων των Αφιδνών στις 3/3 (μετά αυτήν της Πάτρας), πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση των εκπροσώπων των σωματείων που συμμετείχαν στην πορεία, παρόντος και το προέδρου του Π.Σ.Χ.Ε.Μ., κ. Σκουλικίδη, προκειμένου να αποφασιστούν, οι μελλοντικές ενέργειες του κλάδου.
Στην σχετική συνέλευση όπου συμμετείχαν τα σωματεία Ιδιοκτητών Φ.Δ.Χ. Εύβοιας, Βοιωτίας, Αθήνας και Πειραιά, αποφασίστηκε η εξουσιοδότηση του προέδρου του Π.Σ.Χ.Ε.Μ. για να ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς και να διεκδικήσει τα μέτρα στήριξης που έχουν αναφερθεί σε πρόσφατο Δελτίο Τύπου και πιο συγκεκριμένα:
  1. Εντατικοποίηση των ελέγχων και μείωση του συντελεστή φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών αντίστοιχα αυτών.
  2. Πλήρης εφαρμογή της οδηγίας 561/2006 στα εργασιακά όπως εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της ΕΕ.
  3. Μείωση των τελών διοδίων σε ποσοστό 50% με κατάργηση των μετωπικών διοδίων και εφαρμογή αναλογικών, όπως δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών.
  4. Υποχρεωτική εφαρμογή του κόστους μεταφοράς.
  5. Βελτίωση του άρθρου 104 του νόμου 4472, ΦΕΚ 74Α (19/05/2017).
  6. Μητρώο Ι.Χ. Φορτηγών γιατί κυκλοφορούν χιλιάδες παράνομα φορτηγά.
  7. Δανειοδότηση με χαμηλό επιτόκιο μέσω ΕΤΕΑΝ.
  8. Ίδρυση Γενικής Γραμματείας Ελέγχων (υπάρχει σχετικό σχέδιο νόμου).
  9. Ακύρωση της απόφασης ΦΕΚ Β 3769 (26/10/2017) που επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλα τα φορτηγά άνω των 3,5t.σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, γιατί είναι αντισυνταγματική και δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα, αφού απαγορεύει στους μεταφορείς να πραγματοποιούν ελεύθερα και με ασφάλεια το μεταφορικό τους έργο και τους οδηγεί υποχρεωτικά στους αυτοκινητόδρομους για να εισπράξουν τα τέλη διοδίων οι παραχωρησιούχοι.
 
 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ