Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Νέα μέτρα σε ότι αφορά στις θεωρητικές εξετάσεις οδηγών προτείνει στις Περιφέρειες το υπουργείο Μεταφορών.

Νέα μέτρα για τις θεωρητικές εξετάσεις οδηγών

2.505 Επισκέψεις στο άρθρο (2/10/2020)

Ενημερωθείτε για τα νέα μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή με στόχο την αδιάβλητη και ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών.

Νέα εγκύκλιο με συστάσεις για την εξασφάλιση της αδιάβλητης και ομαλής διεξαγωγής των θεωρητικών εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών απέστειλε πως τις αρμόδιες Περιφέρειες ο αρμόδιος υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γ. Κεφαλογιάννης.
Μέσω αυτής προτείνονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
  • Λειτουργία όλων των συστημάτων εντός του εξεταστικού κέντρου με ενσύρματη επικοινωνία και ταυτόχρονη απενεργοποίηση του Wi-Fi.
  • Για την αποφυγή οποιασδήποτε μορφής επικοινωνίας (ασύρματης, RF, WiFi, mobile networks, Bluetooth κ.ά.) κατά τη διάρκεια της εξέτασης, προτείνεται η προμήθεια συσκευής καταγραφής ηλεκτρομαγνητικού φάσματος που εντοπίζει οποιαδήποτε μορφή ηλεκτρονικής επικοινωνίας εντός συγκεκριμένης εμβέλειας.
  • Αξιοποίηση της ανωτέρω συσκευής στις αίθουσες θεωρητικών εξετάσεων και κατά την είσοδο των υποψηφίων στο εξεταστικό κέντρο και κατά τη διάρκεια της θεωρητικής εξέτασης.
  • Ανάρτηση σε εμφανές σημείο, πλησίον της εισόδου της αίθουσας, ευανάγνωστων οδηγιών, περί απαγόρευσης χρήσης οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συσκευής.
  • Ιδιαίτερα στην Αττική, μείωση του αριθμού των εξεταστικών κέντρων σε τρία: μια αίθουσα για τις Περιφερειακές Ενότητες Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Βορείου Τομέα Αθηνών και Ανατολικής Αττικής, μια αίθουσα για τις Περιφερειακές Ενότητες Νότιου Τομέα Αθηνών, Πειραιώς και Νήσων και μία αίθουσα για τις Περιφερειακές Ενότητες Δυτικού Τομέα Αθηνών και Δυτικής Αττικής.
Σημειώνουμε πως τα παραπάνω αποτελούν προτάσεις του υπουργείου προκειμένου να εφαρμοστούν έως ότου τεθούν σε εφαρμογή οι διατάξεις του νέου σχεδίου νόμου που καταρτίζεται στην παρούσα φάση και αφορά στην αναμόρφωση του συστήματος χορήγηση αδειών οδήγησης.