Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Νέα πλήρης γκάμα συστημάτων ασφαλείας από την DAF

Νέα πλήρης γκάμα συστημάτων ασφαλείας από την DAF

3.842 Επισκέψεις στο άρθρο

- Νέα Συστήματα Προηγμένης Βοήθειας Οδηγού (ADAS)
- Χρησιμοποιούν ραντάρ και κάμερες τελευταίας τεχνολογίας.
- Υπάρχει πρόβλεψη ακόμα και για μετρητή αλκοόλ!
- Στόχος η μεγιστοποίηση της ασφάλειας των φορτηγών της.

Νέα Συστήματα Προηγμένης Βοήθειας Οδηγού (ADAS)

Η DAF παρουσιάζει το ADAS, το οποίο ως στόχο έχει να ενισχύσει τα χαρακτηριστικά ασφαλείας των νέων φορτηγών της DAF. Αυτά τα νέα συστήματα θα διατίθενται από τον Ιανουάριο του 2024 σε όλα τα DAF, XB, XD, XF, XG και XG+.
 
Το Προηγμένο Σύστημα Εκτάκτου Φρεναρίσματος (AEBS) αποτελεί το πιο ολοκληρωμένο σύστημα στην «φαρέτρα» της DAF. Χρησιμοποιεί ραντάρ και κάμερες τελευταίας τεχνολογίας, με αποτέλεσμα την παροχή πλήρως αυτόνομου φρεναρίσματος σε περίπτωση ανάγκης, ή σε περίπτωση αποφυγής ατυχήματος. Ένα δεύτερο ραντάρ ανιχνεύει και προειδοποιεί τον οδηγό για ευάλωτους χρήστες του δρόμου όταν το φορτηγό βρίσκεται σταματημένο ή σε χαμηλές ταχύτητες.
 
Ο Καταγραφέας Συμβάντων καταγράφει εικόνες και δεδομένα όταν ενεργοποιείται το AEBS, ενώ το νέο σύστημα ανίχνευσης πεζών προειδοποιεί για την ύπαρξή τους στα τυφλά σημεία του φορτηγού. Τα συστήματα αναγνώρισης ορίου ταχύτητας προειδοποιούν σε περίπτωση που τρέχει ο οδηγός, ενώ το σύστημα διατήρησης λωρίδας κρατάει κεντραρισμένο το φορτηγό στην λωρίδα του.
 
Μια κάμερα αντικαθιστά τον πίσω καθρέφτη, δίνοντας καθαρότερο πεδίο στο πίσω μέρος του φορτηγού, ενώ το προαιρετικό σύστημα ελέγχου μεγάλης σκάλας χαμηλώνει την μεγάλη σκάλα αυτόματα μόλις ανιχνεύσει διερχόμενα οχήματα. Εάν τύχει να επιβραδύνει απότομα, τα αλάρμ προειδοποιούν τους πίσω οδηγούς ότι πιθανώς να υπάρχει κίνδυνος μπροστά.
 
Το νέο σύστημα ανίχνευσης κόπωσης ανιχνεύει τα αντανακλαστικά του οδηγού και προειδοποιεί όταν πρέπει να κάνει στάση για ξεκούραση, ενώ υπάρχει πρόβλεψη ακόμα και για μετρητή αλκοόλ, ο οποίος δεν θα επιτρέπει την εκκίνηση του κινητήρα αν δεν υπάρχει αρνητικό αλκοτέστ.
 

Στόχος η μεγιστοποίηση της ασφάλειας των φορτηγών της.

Ο Patrick Dean, διαχειριστικό μέλος της DAF δήλωσε: «Η DAF ηγείται στα ενεργητικά και παθητικά συστήματα ασφαλείας. Συνδυάζουμε την πολύ καλή ορατότητα, την στιβαρότητα της καμπίνας και την εργονομία μας με μια πλήρη γκάμα συστημάτων προηγμένης βοήθειας οδήγησης.» Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η ασφάλεια όλων των χρηστών του οδικού δικτύου, όχι μόνο του οδηγού.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »