Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Τα νέα συστήματα υποστήριξης οδηγού παρουσίασε στο ευρύ κοινό η Volvo Trucks.

Tο Volvo Dynamic Steering με Υποβοήθηση σταθερότητας και το Volvo Dynamic Steering με Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, είναι τα νέα συστήματα.

Νέα συστήματα υποστήριξης οδηγού από τη Volvo Trucks

1.773 Επισκέψεις στο άρθρο (11/6/2018)

Τα νέα συστήματα υποστήριξης οδηγού παρουσίασε στο ευρύ κοινό η Volvo Trucks, σύμφωνα με την οποία αναβαθμίζεται η ασφάλεια σε ανώτερο επίπεδο, βελτιώνοντας παράλληλα το περιβάλλον εργασίας των επαγγελματιών οδηγών.

Ο λόγος για το Volvo  Dynamic Steering με Υποβοήθηση σταθερότητας και το Volvo Dynamic Steering με Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας.
 
Συγκεκριμένα σε ότι αφορά το Volvo Dynamic Steering με Υποβοήθηση σταθερότητας. Το Dynamic Steering συνεργάζεται με το σύστημα Ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας του φορτηγού. Η ταχύτητα περιστροφής (η εγκάρσια κλίση) του πλαισίου παρακολουθείται συνεχώς από αισθητήρες και όταν εντοπιστεί έστω και η παραμικρή τάση ολίσθησης του φορτηγού, το σύστημα ενεργοποιείται και παρέχει μια ελαφρά υποβοήθηση στο τιμόνι προκειμένου να βοηθήσει τον οδηγό να στρίψει προς την αντίθετη κατεύθυνση, σταθεροποιώντας έτσι το όχημα.
 
Για παράδειγμα όταν το οπίσθιο μέρος του φορτηγού αρχίζει να χάνει την πρόσφυσή του στην άσφαλτο. Προτού το φαινόμενο εξελιχθεί σε ολίσθηση, ο οδηγός στρίβει προσεκτικά προς την αντίθετη κατεύθυνση μέχρι να παρέλθει ο κίνδυνος.
 
Το Dynamic Steering με Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, λειτουργεί μέσω του Dynamic Steering όπου συνεργάζεται με το σύστημα Υποστήριξης διατήρησης λωρίδας του φορτηγού σε ταχύτητες άνω των 55 χλμ/ώρα. Το σύστημα επιτηρεί τη θέση του οχήματος χρησιμοποιώντας κάμερες. Όταν αντιληφθεί ότι το φορτηγό διατρέχει τον κίνδυνο να ξεφύγει από τη λωρίδα του, ενεργοποιείται το τιμόνι και βοηθά τον οδηγό να επανέλθει στην επιθυμητή κατεύθυνση. Εάν απαιτείται πρόσθετη υποβοήθηση, ο οδηγός ειδοποιείται μέσω μιας ελαφράς δόνησης στο τιμόνι, αντί προειδοποιητικού ήχου.
 
Τέλος υπάρχει επίσης και το Volvo Dynamic Steering με προσωπικές ρυθμίσεις, όπου δίνει τη δυνατότητα σε κάθε οδηγό να μπορεί να ρυθμίσει την αντίσταση του τιμονιού κάνοντας πιο άνετη την οδήγηση.