Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το MAN TGE με μεικτό 5,5t., χάρη στο νέο σύστημα τετρακίνησης, μπορεί να υποστηρίξει ωφέλιμο φορτίο έως και 3,37t.!

Νέες 4x4 εκδόσεις για το MAN TGE

5.130 Επισκέψεις στο άρθρο (14/7/2020)

Η MAN Truck & Bus προσφέρει πλέον το TGE σε εκδόσεις 4x4 και ωφέλιμο έως 3,37t. στις επιλογές με μεικτό βάρος της τάξης των 5,5t.

Σε συνεργασία με την αυστριακή εταιρεία Oberaigner που εξειδικεύεται στις 4x4 μετατροπές οχημάτων, η MAN Truck & Bus προσφέρει το ελαφρύ επαγγελματικό της γκάμας της, το TGE, με ένα νέο σύστημα τετρακίνησης που επηρεάζει ελάχιστο το απόβαρο του οχήματος, διασφαλίζοντας εξαιρετικά υψηλό ωφέλιμο φορτίο ακόμη και στις εφαρμογές όπου απαιτείται η ύπαρξη συστήματος 4x4.
Μέχρι πρότινος, το MAN TGE ήταν διαθέσιμο σε εκδόσεις 4x4 αλλά μόνο στα οχήματα με μεικτό έως 4,0t. και όχι στις εκδόσεις με μεικτό 5,0 – 5,5t. Ωστόσο, χάρη στη συνεργασία της με την εταιρεία Oberaigner, η MAN Truck & Bus είναι σε θέση να προσφέρει το TGE με ένα μόνιμο σύστημα τετρακίνησης με διαφορικό Torsen που επιτρέπει τη μεταφορά αυξημένης ροπής σε έναν άξονα, όταν αντιληφθεί πως ο άλλος έχει μειωμένη πρόσφυση.
Το εν λόγω σύστημα εφαρμόζεται στις εκδόσεις με μετάδοσης της κίνησης στους πίσω τροχούς και συνδυάζεται με τον –κορυφαίο- κινητήρα των 2,0λτ. που αποδίδει ισχύ 177 ίππων και 410 Nm ροπής. Οι επιλογές σε ότι αφορά στα κιβώτια ταχυτήτων περιλαμβάνουν έναν χειροκίνητο έξι σχέσεων ή ένα αυτόματο 8 σχέσεων.
Αντίστοιχα, το μήκος του μεταξονίου για τις εκδόσεις με κλειστή ή ανοικτή καρότσα του TGE κυμαίνεται από τα 3.640 – 4.490, πάντα για τις συγκεκριμένες 4x4 επιλογές.
Στα βασικά πλεονεκτήματα των συγκεκριμένων –νέων- εκδόσεις του TGE είναι πως το κατώφλι φόρτωσης παραμένει ίδιο (δεν έχει αυξηθεί η απόσταση του οχήματος από το έδαφος) αν και η εταιρεία προσφέρει προαιρετικά (για όποιους το επιθυμούν), την δυνατότητα αύξησης της εν λόγω απόστασης κατά 30 χλστ.
Αντίστοιχα, το συνολικό –επιπλέον- βάρος του συστήματος τετρακίνησης ανέχεται στα 130 κιλά περίπου, γεγονός που επιτρέπει στο TGE των 5,5t. να υποστηρίξει φορτία έως και 3.370 κιλών!