Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η Volvo Trucks παρουσίασε ένα νέο –διπλό- σύστημα μπαταριών για τον προαιρετικό εξοπλισμό των μοντέλων FM και FH.

Βασικό χαρακτηριστικό των νέων αυτών μπαταριών είναι το γεγονός ότι πρόκειται για μπαταρίες τεχνολογίας «gel»…

… με εγγυημένα αυξημένη απόδοση και διάρκεια ζωής ακόμη και στις πιο ακραίες κλιματολογικές συνθήκες.

Το γεγονός αυτό, διασφαλίζει αυξημένο επίπεδο άνεσης για τον οδηγό κατά τη διάρκεια των στάσεων του οχήματος.

Αναλόγως των απαιτήσεων του πελάτη, οι νέες μπαταριές μπορούν να τοποθετηθούν στο πίσω μέρος ή την αριστερή πλευρά του πλαισίου του οχήματος.

Νέες μπαταρίες από τη Volvo Trucks

2.388 Επισκέψεις στο άρθρο (18/12/2017)

Μια νέα γενιά μπαταριών για τα φορτηγά FM και FH παρουσίασε η Volvo Trucks που διασφαλίζουν επαρκή ενέργεια για όλες τις –εντός καμπίνας- δραστηριότητες ενώ, μειώνουν τον κίνδυνο ακινητοποίησης του οχήματος.

Σύμφωνα με τις σχετικές δηλώσεις του επικεφαλής της Volvo Trucks για το τμήμα Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών συστημάτων των οχημάτων της, κ. Samuel Nerdal: «… Οι οδηγοί θα απολαμβάνουν πλέον ένα υψηλότερο επίπεδο άνεσης και καλύτερες συνθήκες.. διαβίωσης εντός της καμπίνας, γνωρίζοντας πως έχουν επαρκή αποθέματα ενέργειας για όλες τις ανάγκες τους, με ελάχιστο κίνδυνο κατανάλωσης όλου του φορτίου από τις μπαταρίες εκκίνησης του οχήματος».
Το νέο σύστημα μπαταριών της Volvo Trucks αποτελείται ουσιαστικά από δύο σετ εκ των οποίων, το ένα αναλαμβάνει μόνο την εκκίνηση του κινητήρα και το άλλο αναλαμβάνει να παρέχει ενέργεια στον ηλεκτρικό εξοπλισμό της καμπίνας. Χάρη σε αυτή τη δομή, οι μπαταρίες που είναι υπεύθυνες για την εκκίνηση του κινητήρα δεν επηρεάζονται από την κατανάλωση ενέργειας όλων των υπολοίπων συστημάτων του οχήματος όπως π.χ. το σύστημα θέρμανσης κατά τη στάση του οχήματος, το ψυγείο, το σύστημα πολυμέσων ή η φόρτιση διάφορων συσκευών όπως π.χ. το κινητό τηλέφωνο, το laptop κ.ο.κ.
Με αυτόν τον τρόπο, η Volvo Trucks προσφέρει μια σημαντική λύση στις αυξημένες ανάγκες των πελατών της ενώ, σε σχέση με τις συμβατικές μπαταρίες μολύβδου – οξέως, οι νέες μπαταρίες τύπου «gel» είναι σε θέση να διατηρούν υψηλά επίπεδα φόρτισης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Με βάση τα όσα αναφέρει η Volvo Trucks, οι –νέου τύπου- μπαταρίες που προσφέρει έχουν εξελιχθεί με βάση τη βέλτιστη απόδοση τους ακόμη και στις πιο ακραίες (θερμές ή ψυχρές) κλιματολογικές συνθήκες. Για τον λόγο αυτό, διασφαλίζουν λιγότερες εκκινήσεις του κινητήρα γεγονός που συνεπάγεται και σημαντική μείωση της μέσης κατανάλωσης καυσίμου. Με βάση τα όσα αναφέρει σχετικά ο κ. Nerdal, η λειτουργία του κινητήρα ενός φορτηγού στο ρελαντί όταν αυτό βρίσκεται σταθμευμένο, επιφέρει μέση κατανάλωση καυσίμου της τάξης των 3λτ./ώρα.
Την ίδια στιγμή, οι νέες «gel» μπαταρίες της Volvo Trucks έχουν σημαντικά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής καθώς και περισσότερους κύκλους φόρτισης. Ουσιαστικά, ακόμη και υπό συνθήκες έντονης χρήσης, οι νέες μπαταρίες έχουν αυξημένη διάρκεια ζωής κατά 10 – 15 φορές σε σχέση με τις αντίστοιχες μολύβδου – οξέως.
 
Το νέο σύστημα μπαταριών της Volvo Trucks με μια ματιά:
  • Διαθέσιμο προαιρετικά σε όλες τις εκδόσεις των νέων Volvo FM και FH
  • Περιλαμβάνει δύο σετ μπαταριών με ανεξάρτητα κυκλώματα
  • Το ηλεκτρικό σύστημα του εξοπλισμού άνεσης και των διαφόρων αξεσουάρ, τροφοδοτείται από μπαταρίες τεχνολογίας «gel» 210 Ah
  • Το σύστημα μπαταριών για τον κινητήρα αποτελείται από συμβατικές μπαταρίες μολύβδου – οξέως 800 A CCA
  • Οι μπαταρίες τύπου «gel» μπορούν να εδράζονται είτε στο πίσω μέρος του οχήματος με τις μπαταρίες εκκίνησης στην αριστερή πλευρά, είτε σε ένα κοινό κουτί με τις μπαταρίες εκκίνησης, επίσης στην αριστερή πλευρά του οχήματος.