Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η Iveco προσφέρει νέες ψηφιακές υπηρεσίες εστιασμένες στην ασφάλεια, για όλους τους χρήστες του δρόμου με τα S-Way και Daily.

Νέες ψηφιακές υπηρεσίες ασφάλειας από την Iveco

3.213 Επισκέψεις στο άρθρο (23/11/2020)

Μέσω των ψηφιακών υπηρεσιών του πακέτο «Iveco ON», η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσιάζει μια νέα γκάμα υπηρεσιών ασφάλειας που αφορούν στον οδηγό για τα ελαφρά και βαρέα επαγγελματικά της.

Η Iveco επεκτείνει το πακέτο των ψηφιακών υπηρεσιών που προσφέρει μέσω του «Iveco ON» με ένα νέο πρόγραμμα με την ονομασία «Safe Driving» που θα είναι διαθέσιμο τόσο για τον κορυφαίο τράκτορα S-Way όσο και για το αποδοτικό νέο Daily.
Οι εν λόγω υπηρεσίες στοχεύουν στην υποβοήθηση του έργου του οδηγού με στόχο την βελτίωση της οδικής ασφάλειας για όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου. Το λογισμικό σύστημα του οχήματος είναι πλέον σε θέση να ελέγχει διαρκώς συγκεκριμένες παραμέτρους («KPI»: Key Performance Indicators) που σχετίζονται με το πώς ο οδηγός λειτουργεί πίσω από το τιμόνι, στοχεύοντας να προσφέρει συμβουλές που θα συμβάλλουν στην βελτίωση του οδηγικού του στυλ ενώ, την ίδια στιγμή επιτρέπει στους διαχειριστές στόλου οχημάτων να δημιουργήσουν μια βελτιωμένη συμπεριφορά για το σύνολο των οδηγών που ελέγχουν, στο πλαίσιο της βελτίωσης της οδικής ασφάλειας για όλους.
Ουσιαστικό, το πρόγραμμα «Safe Driving» εστιάζει στο ζήτημα του ανθρώπινου λάθους, που σχετίζεται με τη συντριπτική πλειοψηφία των τροχαίων ατυχημάτων, στοχεύοντας στην συνεχή διατήρηση της προσοχής του οδηγού στο μέγιστο επίπεδο.
Μέσω του Connectivity Box των νέων S-Way & Daily, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν από το portal «Iveco ON» το εν λόγω πρόγραμμα, με τον υπεύθυνο για τις ψηφιακές υπηρεσίες της εταιρείας, κ. Fabrizio Conicella να δηλώνει σχετικά: «… Στην Iveco αναζητούμε συνεχώς νέους τρόπους υποστήριξης των πελατών μας και βελτίωσης των συνθηκών εργασίας για τους οδηγούς. Το νέο πρόγραμμα Safe Driving είναι σε θέση να αναβαθμίσει την ασφάλεια τους όταν βρίσκονται εκεί έξω, εκτελώντας το μεταφορικό τους έργο. Με τον ίδιο τρόπο που το πρόγραμμα Driving Style Evaluation τους βοηθά να οδηγούν πιο αποδοτικά, το Safe Driving τους παρέχει χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές προκειμένου να ενισχύσουν την οδηγική τους συμπεριφορά, προς όφελος της ασφάλειας όλων».
Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω του «Safe Driving» κατηγοριοποιούνται σε τρεις τομείς:
  • «Dynamincs»: Αφορά σε παρατηρήσεις αναφορικά με δεδομένα όπως οι έντονες κινήσεις του συστήματος διεύθυνσης ή οι έντονες επιταχύνσεις, η ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού συστήματος ευστάθειας του οχήματος αλλά και η χρήση του χειρόφρενου, κατά τη διάρκεια του δρομολογίου.
  • «Collision Risk»: Αφορά σε παρατηρήσεις και έλεγχο της συμπεριφοράς του οδηγού που σχετίζεται με την ενδεχόμενη πρόκληση ατυχημάτων όπως οι έντονες επιβραδύνσεις του οχήματος ή η μη τήρηση επαρκών αποστάσεων ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.
  • «Compliance»: Αφορά σε παρατηρήσεις και καταγραφές που σχετίζονται με την τήρηση ή όχι κανονισμών που αφορούν στα όρια ταχύτητας, τις ώρες οδήγησης / ξεκούρασης των οδηγών αλλά και την τυχόν υπερφόρτωση του οχήματος.