Νέο ελαστικό για ελαφρά επαγγελματικά!

Η Michelin σχεδίασε ένα καλοκαιρινό ελαστικό που με βάση τις μετρήσεις της εταιρείας του, προσφέρει υψηλά επίπεδα ασφάλειας σε βρεγμένο οδόστρωμα και συνδυάζει εξαιρετική ενεργειακή αποτελεσματικότητα, με χαμηλή κατανάλωση καυσίμων και μείωση των εκπομπών CO2.

Έχει σχεδιασμό και μακροπρόθεσμη στρατηγική για βιώσιμη κινητικότητα, σε όλη την γκάμα των προϊόντων της, από τα επιβατικά αυτοκίνητα μέχρι τα φορτηγά.  Με  σχεδιαστικές επιλογές, που στοχεύουν σε  πιο αποτελεσματική χρήση πρώτων υλών και φυσικών πόρων, διασφαλίζοντας παράλληλα και καλές επιδόσεις σε όλη τη διάρκεια ζωής των ελαστικών που φέρουν την «σφραγίδα» κατασκευής της.
Έτσι, μειώνει τον περιβαλλοντικό τους αντίκτυπο και επεκτείνει τη διάρκεια ζωής τους  (κάτι που απασχολεί  ιδιαίτερα τους επαγγελματίες των οδικών και αστικών μεταφορών, οι οποίοι ψάχνουν βελτίωση κοστολογίων, ασφάλεια και μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος.
 
Η αντίσταση κύλισης των ελαστικών αντιπροσωπεύει τουλάχιστον το 20% της ενεργειακής κατανάλωσης ενός οχήματος . Τα ελαστικά της νέας γκάμας MICHELIN Agilis 3, ζυγίζουν κατά μέσο όρο, 1 κιλό λιγότερο από τον προκάτοχό τους, με τη διαφορά να φθάνει στα 1,7 κιλά για ορισμένες διαστάσεις. Συνεπώς, απαιτούνται λιγότερες πρώτες ύλες και φυσικοί πόροι για την παραγωγή τους και μειώνεται η ποσότητα των αποβλήτων που πρέπει να ανακυκλωθούν.  Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εσωτερικών δοκιμών που πραγματοποίησε ο Όμιλος Michelin, το νέο ελαστικό για επαγγελματικά ελαφριά οχήματα περιορίζει, κατά μέσο όρο, τις εκπομπές CO2 κατά 100 κιλά σε απόσταση 20.000χλμ. Αυτό ισοδυναμεί με την ποσότητα CO2 που μπορεί να αποθηκευτεί σε περίπου τρία δέντρα, με τη μείωση κατανάλωσης καυσίμου στα 0,12 λίτρα / 100 χιλιόμετρα και με εξοικονόμηση κόστους της τάξης των 100 ευρώ.

Ορισμένα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με τις επιδόσεις βελτιώνονται σημαντικά καθώς τα ελαστικά φθείρονται, όπως το φρενάρισμα σε στεγνό οδόστρωμα  και η κατανάλωση καυσίμου. Οι επιδόσεις φρεναρίσματος σε βρεγμένο οδόστρωμα επιδεινώνονται με τη φθορά, αλλά το MICHELIN Agilis 3 έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις φρεναρίσματος σε βρεγμένο οδόστρωμα μέχρι το δείκτη φθοράς του ελαστικού στα 1,6 χιλιοστά (TWI). Επιπλέον, με βαθμολογία «A» για τις επιδόσεις φρεναρίσματος σε βρεγμένο οδόστρωμα όταν είναι καινούριο (σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ετικετογράφηση), εξακολουθεί να παρουσιάζει παρόμοιες επιδόσεις ακόμα κι όταν φθαρεί με εκπληκτικά αποτελέσματα,  συμφώνα με τη  νομοθεσία για τις επιδόσεις ασφάλειας των καινούριων ελαστικών.

Οι επιδόσεις αυτές είναι αποτέλεσμα της χρήσης των τεχνολογιών EverGrip, και συγκεκριμένα του καινοτόμου μείγματος γόμας που διαθέτει,  με βελτιστοποιημένη δόση αιθάλης και πυριτίου, που συμβάλλει στην ασφάλεια των ελαστικών και τις επιδόσεις φρεναρίσματος σε βρεγμένο οδόστρωμα, σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ελαστικού.

Νέο  σχέδιο πέλματος  

Το νέο σχέδιο πέλματος  περιλαμβάνει:

-Βαθιές αυλακώσεις: εύκαμπτα μπλοκ πέλματος για εξαιρετικό κράτημα σε βρεγμένο οδόστρωμα.
  - Αυλακώσεις σε σχήμα U: πιο κάθετα μπλοκ πέλματος με μεγαλύτερο ποσοστό σκαλίσματος σε
      βάθος σκαλίσματος 2 χιλιοστών, για πιο αποτελεσματική απομάκρυνση του νερού μέχρι το TWI
        (Δείκτης Φθοράς Πέλματος).

Το MICHELIN Agilis 3 προσφέρει μεγάλη διάρκεια ζωής και αντοχή, χάρη σε δύο τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν για  ελαστικά φορτηγών, τις οποίες η Michelin ενσωματώνει για πρώτη φορά σε ελαστικό για επαγγελματικό ελαφρύ όχημα:
  • Ένα μείγμα γόμας  με εξαιρετικά επίπεδα αντοχής στην τριβή.
  • Μια κατοχυρωμένη τεχνολογία, που απομακρύνει τις πέτρες που σφηνώνουν στο πέλμα.
 
Ακολουθώντας την ίδια φιλοσοφία που πρωτοεμφανίστηκε στο MICHELIN Agilis CrossClimate, για την προστασία των πλευρικών τοιχωμάτων και για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια, η Michelin χρησιμοποίησε  ένα πρόσθετο στρώμα που προστατεύει το ελαστικό από την τριβή σε πεζοδρόμιο.
Σημειώστε πως το MICHELIN Agilis 3 κυκλοφορεί ήδη στην Ελλάδα.
 

Advertisement Advertisement