Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Αυτή είναι η πρόγευση του νέου ψηφιακού ταμπλό «Smart Dash» της Scania για τον κλάδο των φορτηγών.

Αυτή είναι η πρόγευση του νέου ψηφιακού ταμπλό «Smart Dash» της Scania για τον κλάδο των φορτηγών.

Αντίστοιχα, έχει εξελιχθεί και μια τροποποιημένη εκδοχή του «Smart Dash» για τα λεωφορεία της Scania.

Αντίστοιχα, έχει εξελιχθεί και μια τροποποιημένη εκδοχή του «Smart Dash» για τα λεωφορεία της Scania.

  • Αυτή είναι η πρόγευση του νέου ψηφιακού ταμπλό «Smart Dash» της Scania για τον κλάδο των φορτηγών.
  • Αντίστοιχα, έχει εξελιχθεί και μια τροποποιημένη εκδοχή του «Smart Dash» για τα λεωφορεία της Scania.

Η Scania αλλάζει επίπεδο με τον ψηφιακό «χώρο εργασίας» των οδηγών!

23.721 Επισκέψεις στο άρθρο (24/3/2023)

Στο πλαίσιο της ριζικής αναβάθμισης των φορτηγών και λεωφορείων της μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια, η Scania ανακοίνωσε πως εξελίσσει το νέο «Smart Dash», έναν νέο –ψηφιακό- χώρο εργασίας για τον οδηγό, που επιφέρει πολλαπλές τροποποιήσεις σε όλους τους τομείς των μελλοντικών οχημάτων της.

Το «Smart Dash» θα φέρει την ολική αναβάθμιση των μελλοντικών φορτηγών & λεωφορείων

 

  • Σε πλήρη συνεργασία με εφαρμογές όπως οι «My Scania» και «Scania Driver App»
  • Νέα αρχιτεκτονική για το ηλεκτρικό/ηλεκτρονικό σύστημα των οχημάτων
  • Δυνατότητα ασύρματων «OTA» αναβαθμίσεων
  • Πλήρης κάλυψη των μελλοντικών προδιαγραφών ασφάλειας & πιστότητας που προωθεί η ΕΕ
 
Μέσω της εξέλιξης ενός νέου ψηφιακού ταμπλό με την ονομασία «Smart Dash», που αναμένεται να υιοθετηθεί από όλους τους τύπους των μελλοντικών φορτηγών και λεωφορείων της, η Scania σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια νέα εποχή, τόσο για την εξέλιξη των οχημάτων της όσο και για τις υπηρεσίες που θα προσφέρει στους πελάτες της.
 
Χαρακτηριστικές είναι οι σχετικές δηλώσεις του κ. Stefan Dorski, επικεφαλής της Scania Trucks, που μεταξύ άλλων ανέφερε: «… Η παρουσίαση του νέου Smart Dash σηματοδοτεί τη μετάβαση σε μια νέα εποχή για την εταιρεία μας. Η εμπειρία που οι πελάτες μας αναμένεται να βιώσουν μέσω της χρήσης τους, θα είναι σε ένα εντελώς νέο επίπεδο αναφορικά με τους τομείς των ψηφιακών υπηρεσιών, της συνδεσιμότητας και της ασφάλειας. Ουσιαστικά στόχος μας είναι να προσφέρουμε μια εξαιρετική νέα εμπειρία χρήσης για τα οχήματα μας, σε συνδυασμό με τις νέες υπηρεσίες που εξελίσσουμε».
 


Αντίστοιχα, έχει εξελιχθεί και μια τροποποιημένη εκδοχή του «Smart Dash» για τα λεωφορεία της Scania.

Αντίστοιχα, έχει εξελιχθεί και μια τροποποιημένη εκδοχή του «Smart Dash» για τα λεωφορεία της Scania.

Τι είναι το «Smart Dash» της Scania και τι νέο θα προσφέρει

Το νέο ψηφιακό ταμπλό της Scania έχει εξελιχθεί σε συνδυασμό με ένα νέο αρθρωτό σύστημα για τις ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρει ήδη και θα εξελίξει περαιτέρω η εταιρεία μέσα στα επόμενα χρόνια. Όπως είναι φυσικό, το Smart Dash θα προσφέρεται σε διαφορετικές εκδοχές ως προς τις δυνατότητες του ωστόσο, όλες θα βασίζονται σε μια κεντρική αρχιτεκτονική που θα συνδυάζονται ιδανικά με τις υπόλοιπες ψηφιακές υπηρεσίες της εταιρείας, όπως π.χ. οι «My Scania» και «Scania Driver App».
 
Σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του κ. Dorski,, το Smart Dash θα συμβάλλει στην καλύτερη υιοθέτηση του νέου ψηφιακού οικοσυστήματος που προωθεί η εταιρεία για τους πελάτες της, παρέχοντας εύκολη και απεριόριστη πρόσβαση σε πάσης φύσεως πληροφορίες αναφορικά με την οδήγηση, της υποστήριξη τόσο των οδηγών όσο και των ιδιοκτητών του οχήματος κ.ά.
 
Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε πως νέες κοινοτικές προδιαγραφές ασφάλειας που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τον Ιούλιο του 2024, όπως οι UNECE R155 και R156, θα αφορούν μεταξύ άλλων στην βελτίωση της «κυβερνό-ασφάλειας», τόσο για τα φορτηγά όσο και τα λεωφορεία.
 
Με αυτό το σκεπτικό και θέλοντας να προλάβει τις εξελίξεις, η Scania αναμένεται να αναβαθμίσει (μέσω και της χρησιμοποίησης του νέου «Smart Dash»),  βελτιωμένες διαδικασίες ανταλλαγής πληροφοριών από και προς το όχημα, υψηλότερη ασφάλεια κατά της κακόβουλης προσπάθειας παραποίησης των εν λόγω δεδομένων κ.ά.
 
Την ίδια στιγμή, θα είναι πλέον δυνατή η εκτεταμένη δυνατότητα αναβάθμισης των οχημάτων… εξ αποστάσεως, καθώς και πολλές ακόμη υπηρεσίες που θα έχουν ως βασικό στόχο την αξιόπιστη και ασφαλή βελτίωση της αποδοτικής χρήσης ενός φορτηγού ή λεωφορείου, καθόλη της διάρκεια ζωής του.
 
Δεδομένου ότι η σουηδική εταιρεία συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων σε ότι αφορά και στα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας που προσφέρει με τα οχήματα της, όπως π.χ. οι ειδικοί αερόσακοι τύπου «κουρτίνας» σε περιπτώσεις ανατροπής ενός φορτηγού, μέσω της νέας αρχιτεκτονικής στο ηλεκτρονικό σύστημα των οχημάτων της σκοπεύει να λανσάρει πολλαπλές νέες τεχνολογίες και λύσεις τόσο στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας μέσω της υποβοήθησης του έργου του οδηγού, όσο και σε ότι αφορά στην παθητική ασφάλεια (για φορτίο, επιβάτες και λοιπούς χρήστες του δρόμου) όσο και κατά τη διάρκεια των στάσεων των οχημάτων (αποφυγή κλοπής κ.ά.).
 
Πληροφοριακά αξίζει να αναφέρουμε πως το νέο Smart Dash, στις διάφορες εκδοχές του, θα αντικαταστήσει σταδιακά τις υπάρχουσες προτάσεις σε όλα τα φορτηγά και λεωφορεία της Scania και μπορεί κάποιος να το παραγγείλει για όλα τα φορτηγά που θα αρχίσουν να παράγονται από τις αρχές του 2024.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε