Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Προς το τέλος του 2017, η MAN Truck & Bus θα παρουσιάσει ένα νέο υβριδικό λεωφορείο, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «ECOCHAMPS».

Νέο υβριδικό λεωφορείο από τη MAN

2.909 Επισκέψεις στο άρθρο (8/6/2017)

Η MAN Truck & Bus συμμετέχει στο ερευνητικό πρόγραμμα «ECOCHAMPS» με στόχο την εξέλιξη μιας νέας γενιάς υβριδικών οχημάτων τόσο για τα λεωφορεία όσο και τα φορτηγά της.

Όπως έχουμε δημοσιεύσει και στο παρελθόν, η MAN Truck & Bus είναι μεταξύ των 26 εταιρειών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «ECOCHAMPS», ένα πανευρωπαϊκό ερευνητικό εγχείρημα που περιλαμβάνεται στη δέσμη ενεργειών του προγράμματος «Horizon 2020» της ΕΕ.
Στόχος του προγράμματος «ECOCHAMPS» είναι η εξέλιξη νέων –υβριδικών- τεχνολογιών τόσο για τα επιβατικά όσο και τα επαγγελματικά οχήματα (όλων των τύπων) του μέλλοντος.
Σε ότι αφορά στη MAN Truck & Bus, μέσω της συμμετοχής της στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, η εταιρεία φιλοδοξεί να κατασκευάσει ένα νέο υβριδικό λεωφορείο που θα είναι κατά 20% πιο αποδοτικό σε σχέση με τα όσα ισχύουν σήμερα. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του προγράμματος «eMobility» της MAN Truck & Bus, δρ. Gotz von Esebeck, πέραν της μείωσης των εκπομπών ρύπων, μια σημαντική παράμετρος που ενδιαφέρει τους πελάτες μας είναι και η μείωση του Συνολικού Κόστους Ιδιοκτησίας των οχημάτων τους. Για τον λόγο αυτό προσπαθούμε εκτός από την αποδοτικότητα των οχημάτων μας να εξελίξουμε και λύσεις που θα συμβάλλουν στην μείωση του λειτουργικού κόστους των εταιρειών που τα χρησιμοποιούν.
Για τον λόγο αυτό, η γερμανική εταιρεία προωθεί την χρήση κοινών εξαρτημάτων και τεχνολογιών τόσο στα επιβατικά (όλων των τύπων) όσο και τα επαγγελματικά οχήματα (όλων των τύπων) καθώς, κάτι που ουσιαστικά θα μειώσει σημαντικά το κόστος εξέλιξης νέων προϊόντων, τόσο στον κλάδο των φορτηγών όσο και των λεωφορείων.
Σε κάθε περίπτωση, η MAN θεωρεί πως ένα υβριδικό σύστημα κινητήρων θα αποτελούσε μια σημαντική προσθήκη στη γκάμα των προτάσεων της καθώς τα π.χ. τα υβριδικά λεωφορεία μπορούν να αποτελέσουν μια «ενδιάμεση» πρόταση έως την υιοθέτηση πλήρως ηλεκτροκίνητων οχημάτων.
Καταλήγοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες, η MAN Truck & Bus αναμένεται να παρουσιάσει το πρώτο –βασικό- υβριδικό λεωφορείο της, μέσω του προγράμματος ECOCHAMPS μέσα στο 4ο 3μηνο του τρέχοντος έτους (2017), ενδεχομένως και στην προσεχή Διεθνή Έκθεση «Busworld» του Βελγίου.