Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Με την ολοκλήρωση του νέου οδικού άξονα Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή, η διαδρομή από Θεσσαλονίκη έως τα σύνορα διαρκεί μόλις 2 ώρες και 20 λεπτά.

Νέος άξονας Σιάτιστα Κρυσταλλοπηγή

5.682 Επισκέψεις στο άρθρο (17/7/2017)

Παραδόθηκε ο νέος οδικός άξονας Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή της Εγνατίας Οδού (μήκους 72  χλμ.) με την ολοκλήρωση των εργασιών και στο τελευταίο τμήμα (Κορομηλιά – Κρυσταλλοπηγή).

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του οδικού άξονα Σιάτιστα – Καστοριά – Κρυσταλλοπηγή της Εγνατίας Οδού, με συνολικό μήκος 72 χλμ.
Με συνολικό κόστος κατασκευής της τάξης των 197 εκ. ευρώ, το εν λόγω οδικό έργο δημοπρατήθηκε στις 20.0.2011 ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως το αρχικό χρονοδιάγραμμα του προέβλεπε περίοδο 36 μηνών.
Ο νέος Κάθετος ¶ξονας Σιάτιστα – Ιεροπηγή – Κρυσταλοπηγή αναμένεται να αποτελέσει ακόμη ένα σημαντικό βήμα προς την αναβάθμιση των οδικών μεταφορών της χώρας καθώς είναι τμήμα του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών και διασφαλίζει την σύνδεση προς Pogrades – Cafasan – Δυρράχιο στο νότιο τμήμα της Αλβανίας ενώ παράλληλα, αποτελεί κλάδο και του Πανευρωπαϊκού Διαδρόμου «VIII».
Το συνολικό μήκος του άξονα ανέρχεται στα 72 χλμ. και περιλαμβάνει δύο λωρίδες κυκλοφορίες ανά κατεύθυνση (πλέον της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης – ΛΕΑ) καθώς και οκτώ (8) ανισόπεδους κόμβους.
Στο σύνολο του ο νέος αυτός άξονας διανύεται σε μόλις 35 λεπτά ενώ πλέον, η διαδρομή Θεσσαλονίκη – Σιάτιστα – Σύνορα, διαρκεί περίπου 2 ώρες και 20 λεπτά.