Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Ντεμπούτο για το ελαστικό Prometeon S02 Pista στο Rally Dakar!

Ντεμπούτο για το ελαστικό Prometeon S02 Pista στο Rally Dakar!

  • Ντεμπούτο για το ελαστικό Prometeon S02 Pista στο Rally Dakar!
  • Ντεμπούτο για το ελαστικό Prometeon S02 Pista στο Rally Dakar!

Ντεμπούτο για το ελαστικό Prometeon S02 Pista στο Rally Dakar!

4.983 Επισκέψεις στο άρθρο (19/12/2023)

Το νέο S02 Pista είναι
- το πρώτο ελαστικό με τo όνομα Prometeon στην ιστορία του Ομίλου
- σχεδιασμένο για ακραίες συνθήκες εκτός δρόμου
- αντέχει μεγαλύτερες καταπονήσεις σε υψηλότερες ταχύτητες
- με βελτιωμένο πέλμα (πιο άνετο και πιο αθόρυβο)

Η Prometeon Tyre Group λανσάρει τα πρώτα ελαστικά της σειράς Serie 02 με την επωνυμία Prometeon. Το νέο προϊόν ονομάζεται S02 Pista και είναι το πρώτο ελαστικό με την επωνυμία Prometeon στην ιστορία του Ομίλου.

Θα είναι ένα ντεμπούτο γεμάτο αδρεναλίνη: Το Prometeon S02 Pista θα εξοπλίσει 4 φορτηγά των ομάδων Italtrans και Tibau που συμμετέχουν στο Ράλι Ντακάρ που θα διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία από τις 5 έως τις 19 Ιανουαρίου. Η εκδήλωση θα είναι η πρώτη επίσημη συμμετοχή του Ομίλου σε διαγωνισμό.
 

Το Prometeon S02 Pista είναι μέρος της νέας σειράς Serie 02.

Το Prometeon S02 Pista είναι μέρος της νέας σειράς ελαστικών Serie 02. Έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει εξαιρετική δομική ακεραιότητα για τις πιο ακραίες εφαρμογές εκτός δρόμου.

 

Σε σύγκριση με το προϊόν που αντικαθιστά (PS22), η βαθμολογία ταχύτητας έχει αυξηθεί από 90 km/h σε 110 km/h, διατηρώντας παράλληλα την ίδια ικανότητα φόρτωσης.

Διαθέτει ένα πλήρως επανασχεδιασμένο σχέδιο πέλματος, το οποίο αυξάνει τη διάρκεια και τη δομική του αντίσταση σε ταχύτητα (90-100 km/h), καθώς το ελαστικό πρέπει να αντέχει μεγαλύτερες καταπονήσεις σε υψηλότερες ταχύτητες. Αξίζει να σημειωθεί ότι, αυτή η βελτιωμένη ελαστικότητα δεν επηρεάζει το κράτημα του ελαστικού ή την ικανότητα αποβολής λάσπης όταν χρησιμοποιείται στις πιο ακραίες συνθήκες.

Ο σχεδιασμός του πέλματος σε σχήμα Sμ συντελεί στην προοδευτική επαφή με το έδαφος, βελτιώνοντας την άνεση και μειώνοντας τον θόρυβο κατά την οδήγηση στην άσφαλτο.

 

Σύμφωνα με την Prometeon Tyre Group το νέο ελαστικό Prometeon S02 Pista μπορεί επίσης να λειτουργήσει σε χαμηλές πιέσεις και μπορεί να εξοπλιστεί με συστήματα "runflat" και "beadlock", σε όλους τους τύπους εδάφους, όπως άσφαλτο, άμμο, χαλίκι, γρασίδι και ελώδη ή ανώμαλα εδάφη.

Διατίθεται σε μέγεθος 14, 00 R20, διαθέτει χωρητικότητα 10 τόνων όταν χρησιμοποιείται μόνο του και 18 τόνων στη διαμόρφωση διπλού ελαστικού. Ο δείκτης φορτίου είναι 164/160K και ο δείκτης ταχύτητας K.


 

Τι δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Prometeon Tyre

«Το λανσάρισμα ενός προϊόντος σε αυτό που θεωρείται ως ο πιο δύσκολος αγώνας φορτηγών στον κόσμο είναι μια πρόκληση που πιστεύουμε ότι αντιμετωπίζουμε. Τα ελαστικά που θα παρουσιαστούν στο Ράλι Ντακάρ θα είναι τα πρώτα που φέρουν τη μάρκα Prometeon, που μας γεμίζει περηφάνια και σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στην ιστορία μας. Επιλέξαμε δύο ομάδες αναφοράς με μεγάλη εμπειρία, με τις οποίες έχουμε δημιουργήσει μια γόνιμη συνεργασία». Roberto Righi, Διευθύνων Σύμβουλος του Prometeon Tyre Group.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ξέρετε ότι …

Το Ράλι Ντακάρ είναι το πιο διάσημο ράλι όλων των εποχών. Είναι ακόμα γνωστό ως Ράλι Παρίσι-Ντακάρ, επειδή μέχρι το 2007 η γραμμή τερματισμού ήταν στην πρωτεύουσα της Σενεγάλης, στην Αφρική. Το Ράλι Ντακάρ εφευρέθηκε από τον Γάλλο Τιερί Σαμπίν, ο οποίος πέθανε σε ατύχημα με ελικόπτερο κατά τη διάρκεια της έκδοσης του 1986. Το πρώτο Ράλι Παρίσι-Ντακάρ πραγματοποιήθηκε το 1979 και ήταν πάντα ανοιχτό σε αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και φορτηγά από την αρχή.

Στην 46η φορά διεξαγωγής του, θα διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία, από τις 6 έως τις 19 Ιανουαρίου 2024, και θα αποτελείται από 13 σκέλη.

Η φετινή καινοτομία είναι ο Superstage Marathon, ένα σκέλος 48 ωρών (584 χιλιόμετρα), κατά τη διάρκεια του οποίου δεν θα επιτρέπεται η βοήθεια και οι ομάδες θα πρέπει να λύσουν μόνες τους τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

2 λόγια για τον όμιλο Prometeon Tyre

Ο Όμιλος Prometeon Tyre είναι ο μόνος κατασκευαστής ελαστικών που εστιάζει αποκλειστικά στον κλάδο της Βιομηχανίας, δηλαδή στις μεταφορές αγαθών και ανθρώπων, στους τομείς Agro και OTR.

Η Prometeon διαθέτει γκάμα προϊόντων (και σημάτων) που περιλαμβάνει τις PIRELLI, FORMULA, PHAROS και ANTEO.

Ο Όμιλος διαθέτει 4 εργοστάσια παραγωγής (2 στη Βραζιλία, 1 στην Αίγυπτο και 1 στην Τουρκία), 3 εγκαταστάσεις Έρευνας & Ανάπτυξης (Ιταλία, Βραζιλία και Τουρκία) και ένα Κέντρο Ανάπτυξης στην Αίγυπτο. Περίπου 8 χιλιάδες άτομα άνω των 40 εθνικοτήτων εργάζονται εντός του Ομίλου, ο οποίος είναι παρών και στις 5 ηπείρους.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »