Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Tο νέο Goliath 6 × 6 είναι ένα εξάτροχο Pick-Up.

Η παραγωγή θα περιοριστεί σε 24 μονάδες και η τιμολόγηση ξεκινά από τις 318.000 ευρώ περίπου.

Ο «Γολιάθ» της Hennessey

2.853 Επισκέψεις στο άρθρο (26/9/2018)

Κάποιες από τις εταιρείες αυτοκινήτων έχουν κατασκευάσει οχήματα με έξι τροχούς. Η τελευταία εταιρεία που μπήκε σε αυτή τη διαδικασία είναι η Hennessey Performance, η οποία γνωστοποίησε λεπτομέρειες για το επερχόμενο εξάτροχο «θηρίο» το Goliath 6 × 6.

Όπως και με το VelociRaptor 6 × 6 έτσι και με το νέο Goliath 6 × 6 η μάρκα παρουσιάζει ένα εξάτροχο Pick-Up που βασίζεται στο Chevrolet Silverado Trail Boss. Εκτός από τον πρόσθετο οπίσθιο άξονα, το όχημα διαθέτει μία προσαρμοσμένη στα μέτρα του καρότσα, ενώ επωφελείται από ένα κιτ ανύψωσης 203 χιλιοστών αλλά και ζάντες 20 ιντσών που συνδυάζονται με ελαστικά off-road 37 ιντσών BFG.
 
Aλλες αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν τα βοηθητικά φώτα LED, ενώ το μοντέλο έχει επίσης προσαρμοσμένους προφυλακτήρες και φυσικά το λογότυπο της Hennessey.

Αλλαγές έχουν υπάρξει και στο κομμάτι των μηχανικών συνόλων εκεί όπου ο V8 6.2 λίτρων κινητήρας έχει ενισχυθεί με ένα κομπρέσορα αλλά και νέο σύστημα εξάτμισης από ανοξείδωτο ατσάλι. Η μάρκα υποστηρίζει πως οι αλλαγές αυτές επιτρέπουν στο μηχανικό σύνολο να προσφέρει 714 ίππους και 914 Nm ροπής, ενώ σημειώνει πως το Goliath 6 × 6 θα μπορεί να πιάνει από στάση τα 96 χλμ./ώρα σε περίπου 4.5 δευτερόλεπτα.
 
Επιπλέον η Hennessey τόνισε πως θα υπάρξει και η επιλογή αναβάθμισης του κινητήρα ο οποίος θα ανεβάσει την ιπποδύναμη στα 819 άλογα. Τέλος η παραγωγή θα περιοριστεί σε 24 μονάδες και η τιμολόγηση ξεκινά από τις 318.000 ευρώ περίπου.