Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το πρωτότυπο Iron Knight της Volvo Trucks θα προσπαθήσει να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στην κατηγορία του στις 24 Αυγούστου.

Με εξαίρεση τον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων, το εν λόγω πρωτότυπο είναι εντελώς τροποποιημένο σε σχέση με τα συμβατικά οχήματα της Volvo Trucks.

Το Iron Knight αποδίδει ισχύ 2.400 ίππων και 6.000 Nm ροπής ενώ το βάρος του δεν υπερβαίνει τα 4.500 κιλά.

Ο «Σιδερένιος Ιππότης»

10.251 Επισκέψεις στο άρθρο (23/8/2016)

Με το πρωτότυπο τράκτορα «Iron Knight» που αποδίδει ισχύ 2.400 ίππων(!) η Volvo Trucks ευελπιστεί να σπάσει το υπάρχον ρεκόρ ταχύτητας που κατέχει η ίδια από το 2007! Δείτε το σχετικό βίντεο…

Το πρωτότυπο φορτηγό «Iron Knight» αποτελεί ουσιαστικά προϊόν συνεργασίας μεταξύ των τεχνικών, των μηχανικών και των σχεδιαστών της Volvo Trucks, σε μια προσπάθεια να καταρρίψουν ένα εντυπωσιακό ρεκόρ ταχύτητας που «κρατά» από το 2007.

Με εξαίρεση τον –πειραγμένο- κινητήρα αλλά και το κιβώτιο ταχυτήτων «I-Shift Dual Clutch» με διπλό συμπλέκτη, το συγκεκριμένο πρωτότυπο φορτηγό είναι μοναδικό και αποτελείται από ειδικής σχεδίασης μηχανικά μέρη.

Με απόδοση της τάξης των 2.400 ίππων, o «Σιδερένιος Ιππότης» της Volvo Trucks θα προσπαθήσει στις 24 Αυγούστου να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας για τη διάνυση 1.000 μέτρων, εκκινώντας από στάση.

Απόδοση 2.400 ίππων

Ο ειδικά τροποποιημένος πετρελαιοκινητήρας D13 που αναλαμβάνει την κίνηση του Iron Knight αποδίδει ισχύ 2.400 ίππων και μέγιστη ροπή 6.000 Nm. Παράλληλα, αρκετές είναι και οι τροποποιήσεις που έχει δεχθεί το ηλεκτρονικό και ηλεκτρικό σύστημα τόσο του προκείμενου να επιτευχθεί η βέλτιστη συνεργασία του με το I-Shift Dual Clutch κιβώτιο ταχυτήτων. Στο τελευταίο, η μόνη τροποποιήσει που έχει πραγματοποιηθεί είναι η ενίσχυση του συμπλέκτη προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην ιδιαίτερα υψηλή αποδιδόμενη ροπή του κινητήρα.

Πέραν όλων αυτών, η καμπίνα του Iron Knight είναι κατασκευασμένη από υαλονήματα ενώ, η σχεδίαση της είναι τέτοια που ελαχιστοποιεί ουσιαστικά την αεροδυναμική αντίσταση που δέχεται το όχημα.

Οι τεράστιοι αεραγωγοί στο εμπρός τμήμα της καμπίνας, εξυπηρετούν τις αυξημένες ανάγκες τροφοδοσίας με αέρα του κινητήρα ενώ, τα πλαϊνά αεροδυναμικά βοηθήματα πέραν της δυναμικής αισθητικής, διασφαλίζουν τη βέλτιστη απόδοση του συστήματος ψύξης του κινητήρα.

Με βάση όλα τα παραπάνω, οι υπεύθυνοι της Volvo Truck ανακοινώνουν πως το πρωτότυπο «Iron Knight» αποδίδει ισχύ 2.400 ίππων και ροπή 6.000 Nm με το συνολικό βάρος του να ανέρχεται στα 4.500 κιλά. Δηλαδή η σχέση ισχύος – βάρος του ορίζεται στους 0,5 hp/kg!

Τα προηγούμενα ρεκόρ ταχύτητας της Volvo Trucks

Το πρωτότυπο «Iron Knight» δεν είναι η πρώτη προσπάθεια της Volvo Trucks να διεκδικήσει το βέλτιστο ρεκόρ ταχύτητας.

Πίσω το 2007, το «Wild Viking» με απόδοση 1.600 ίππων έσπασε το επίσημο ρεκόρ της FIA για την κάλυψη απόσταση 1.000 μέτρων, εκκινώντας από στάση, με μέση ταχύτητα κίνησης 158,8 χλμ./ώρα!

Παράλληλα, το 2011, το υβριδικό φορτηγό «Mean Green» με πετρελαιοκινητήρα 1.800 hp και ηλεκτροκινητήρα 300 hp, έθεσε δύο νέα παγκόσμια ρεκόρ στην κατηγορία των υβριδικών οχημάτων. Αυτό της μέσης ωριαίας ταχύτητας των 152,2 χλμ./ώρα για τα 1.000 μέτρα και των 115,4 χλμ./ώρα για την ίδια προσπάθεια σε απόσταση 500 μέτρων.

Περισσότερα για το νέο εγχείρημα της Volvo Trucks με πρωταγωνιστή το πρωτότυπο φορτηγό «Iron Knight» μπορείτε να δείτε στο βίντεο που σας παρουσιάζουμε…