Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, οι εταιρείες Amazon και GM αναμένεται να αποκτήσουν μέρος των μετοχών της εταιρείας Rivian.

Οι Amazon & GM βάζουν «πλάτη» στη Rivian

2.515 Επισκέψεις στο άρθρο (13/2/2019)

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, οι… κολοσσοί Amazon και General Motors αναμένεται να επενδύσουν στην εταιρεία Rivian, ενισχύοντας τις προσπάθειες της στην εξέλιξη ενός ηλεκτρικού Pick-Up.

Όπως έχουμε αναφέρει και πρόσφατα στο #AutotritiPRO_ η εταιρεία #Rivian παρουσίασε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον νέο #PickUp, το R1T, που διαφοροποιείται σημαντικά από τον ανταγωνισμό, όχι μόνο λόγο της σχεδίασης του αλλά και από το γεγονός ότι είναι πλήρως ηλεκτροκίνητο.
Το Rivian #R1T εφοδιάζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες (ανά τροχό) και έχει εξελιχθεί σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις αναλόγως της χωρητικότητας των μπαταριών με τις οποίες εφοδιάζεται.
Η πρώτη είναι 105 kWh με απόδοση 400 ίππων και 560 Nm ροπής ενώ, η μέγιστη αυτονομία ανέρχεται στα 370+ χλμ. με την επιτάχυνση στα 100 χλμ. (από στάση) να επιτυγχάνεται σε μόλις 4,9δλ.
Η δεύτερη έκδοση του R1T εξοπλίζεται με μπαταρία 135 kWh, έχει ισχύ 753 ίππων και αυτονομία 482 χλμ. (0-100χλμ./ώρα σε 3,0δλ.) ενώ στην τρίτη έκδοση με χωρητικότητα μπαταρίας 180 kWh η απόδοση των ηλεκτροκινητήρων ανέρχεται στους 700 ίππων και η μέγιστη αυτονομία στα 645 χλμ.
Όπως είναι φυσικό, όλα τα παραπάνω δεδομένα έχουν προσελκύσει τόσο το ενδιαφέρον του κοινού όσο και μεγάλων εταιρειών με τις εταιρείες – κολοσσούς Amazon και GM να εξετάζουν (σύμφωνα με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο που δεν έχουν ωστόσο επιβεβαιωθεί) το ενδεχόμενο απόκτησης μετοχών της Rivian Automotive LLC, μέσω μιας συμφωνίας που θα αυξήσει την αξία της εν λόγω startup επιχείρησης στα 1 – 2 δις δολάρια!
Αν οι εν λόγω φήμες επιβεβαιωθούν και η συμφωνία προχωρήσει, τότε θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο πως πέραν της αγοράς των ΗΠΑ, το Rivian R1T θα λανσαριστεί και στην αγορά της ΕΕ (από το 2021 όπως και είχε αρχικά ανακοινωθεί).
Περισσότερα για το Rivian R1t Pick-Up μπορείτε να δείτε και στο video που σας παρουσιάζουμε…