Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η μεγαλύτερη οδική σήραγγα της χώρας έχει μήκος 6 χλμ. και είναι η μεγαλύτερη στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και όχι μόνο.

Οι μεγαλύτερες οδικές σήραγγες στην Ελλάδα

4.146 Επισκέψεις στο άρθρο (4/11/2019)

Γνωρίζετε που και ποιες είναι οι μεγαλύτερες οδικές σήραγγες που βρίσκονται σε λειτουργία αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα; Ποια εξ αυτών είναι η μεγαλύτερη στην ευρύτερη νότιο-ανατολική Ευρώπη;

Η κορυφαία 10άδα των οδικών σηράγγων στο οδικό δίκτυο της ευρύτερης ελληνικής επικράτειας, διαμορφώνεται προς το παρόν ως εξής:
 
  1. Σήραγγα Τεμπών (Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου): 6 χλμ. = Η σήραγγα Τ2 με μήκος σχεδόν 6 χλμ. είναι, όχι μόνο η μεγαλύτερη στην Ελλάδα αλλά και η μεγαλύτερη στην ΝΑ Ευρωπή.
  2. Σήραγγα Δρίσκου (Εγνατία Οδός): 4,6 χλμ.
  3. Σήραγγα Παναγοπούλας (Ολυμπία Οδός): 4 χλμ.
  4. Σήραγγα Μετσόβου (Εγνατία Οδός): 3,5 χλμ.
  5. Σήραγγα Δωδώνης (Εγνατία Οδός): 3,36 χλμ.
  6. Σήραγγα Κλόκοβας (Ιόνια Οδός): 3 χλμ.
  7. Σήραγγα Πλαταμώνα (Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου): 3 χλμ.
  8. Σήραγγα Όθρυος (Κεντρική Οδός – Ε65): 3 χλμ. (υπό κατασκευή)
  9. Σήραγγα Αγ. Κωνσταντίνου (Νέα Οδός): 2,5 χλμ.
  10. Σήραγγα Καστανίας (Εγνατία Οδός): 2,22 χλμ.
 
Σε ότι αφορά στη Σήραγγα Όθρυος αξίζει να σημειώσουμε πως μέχρι στιγμής έχουν διανοιχθεί περισσότερα από 1.500 μ. και πρόκειται για το σημαντικότερο τεχνικό έργο που περιλαμβάνεται στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Ε65 (τμήμα Λαμία – Ξυνιάδα).
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως όταν τελικά υλοποιηθεί, η αστική σήραγγα Ηλιούπολης που περιλαμβάνεται στις μελλοντικές επεκτάσεις της Αττικής Οδού, υπολογίζεται πως θα έχει μήκος 3 χλμ.