Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ολα σε ένα! (+vid)

17.074 Επισκέψεις στο άρθρο (28/5/2020)

Η εταιρεία «REE Automotive» εξελίσσει ένα νέο πρωτοποριακό σύστημα που περιλαμβάνει τον ηλεκτροκινητήρα, το σύστημα διεύθυνσης, την ανάρτηση και τη μετάδοση της κίνησης, εντός του… τροχού!



Η start-up εταιρεία «REE» από το Ισραήλ σε συνεργασία με την ιαπωνική «KYB Corporation» που εξειδικεύεται σε συστήματα αναρτήσεων, εξελίσσουν μια πρωτοποριακή πλατφόρμα για ηλεκτροκίνητα οχήματα που δεν αποκλείεται να αλλάξει πλήρως τα δεδομένα σε ότι αφορά στη σχεδίαση των μελλοντικών οχημάτων, όλων των τύπων.
Μέσω του συνδυασμού προηγμένων τεχνολογικών καινοτομιών, η REE εξέλιξε μια πλατφόρμα σε μορφή «skate-board» όπου ουσιαστικά όλα τα μηχανικά μέρη (εκτός των μπαταριών) όπως π.χ. οι ηλεκτροκινητήρες, η ανάρτηση, το σύστημα πέδησης αλλά και το σύστημα διεύθυνσης, εδράζονται εντός των τροχών!
Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως πολλές εταιρείες ήδη εξελίσσουν συστήματα ηλεκτροκινητήρων που εδράζονται εντός των πλημνών των τροχών όπως π.χ η εταιρεία Lordstown Motors που θα εφαρμόσει μια τέτοια διάταξη στο Pick-Up με την ονομασία «Endurance» που θα λανσάρει μέσα στο 2021. Ωστόσο, η πρόταση της REE διαφοροποιείται δεδομένου ότι εντός των πλημνών των τροχών θα εδράζει και το σύστημα ανάρτησης του οχήματος. Μάλιστα, η ρύθμιση της ανάρτησης θα μπορεί να αλλάζει αναλόγως των συνθηκών.
Επιπρόσθετα, έχει τοποθετήσει ένα «steer-by-wire» σύστημα διεύθυνσης στο συγκεκριμένο «πακέτο», γεγονός που καθιστά όλα τα συμβατικά μηχανικά μέρη που γνωρίζαμε έως τώρα (π.χ. κολώνα τιμονιού), πλέον άχρηστα.
Τέλος, το ίδιο ισχύει και για το σύστημα πέδησης, δεδομένου ότι τα δισκόφρενα σε κάθε τροχό, ενεργοποιούνται ηλεκτρονικά («brake-by-wire»).
Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι πως, η νέα πλατφόρμα της REE για ηλεκτροκίνητα οχήματα είναι εντελώς επίπεδη και παρέχει απόλυτη… ελευθερία στην σχεδίαση και δόμηση ενός οχήματος, αναλόγως του τύπου και της χρήσης για την οποία προορίζεται.
Μια αντίστοιχη πρόταση μάλιστα έχουμε παρουσιάσει και στο παρελθόν, με το πρωτότυπο όχημα «Protean».