Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Αν και ο υπουργός Μεταφορών τάχθηκε κατά των διοδίων σε Αγ. Στέφανο & Βαρυμπόμπη, ανέφερε πως θα υπάρξουν χρεώσεις με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα εκεί.

Όχι στα διόδια, ναι στις χρεώσεις!

2.064 Επισκέψεις στο άρθρο (22/1/2018)

Αν και ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξουν σταθμοί διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Αγ. Στέφανο, ο υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε πως θα υπάρξουν χρεώσεις με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων.

Αρκετά συγκεχυμένες ήταν οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, κ. Χρ. Σπίρτζη, αναφορικά με το ζήτημα των διοδίων στις περιοχές της Βαρυμπόμπης και του Αγ. Στεφάνου.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός συμφώνησε απόλυτα με τους κατοίκους των περιοχών αναφέροντας πως η εγκατάσταση σταθμών διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Αγ. Στέφανο είναι παράλογη και για τον λόγο αυτό, δεν πρόκειται να γίνει.
Ωστόσο, ανέφερε πως οι όποιες εξελίξεις αφορούν σε συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας έναντι της ΕΕ και για τον λόγο αυτό, όταν θα τεθεί σε λειτουργία το νέο ηλεκτρονικό σύστημα χρέωσης διοδίων στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας, θα υπάρχει αντίτιμο για όλους όσους χρησιμοποιηθούν το σχετικό οδικό δίκτυο. Δηλαδή, οι σταθμοί διοδίων θα τοποθετηθούν, ωστόσο θα αφορούν στους διερχόμενους χρήστες του εν λόγω οδικού δικτύου, όχι όμως και τους κατοίκους των περιοχών Αφιδνών, Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού.