Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Παραδόθηκε τελικά η Ιόνια Οδός με το κόστος των διοδίων για τα 196 χλμ. του νέου οδικού άξονα να ανέρχεται για ένα Ι.Χ. στα 12,5 ευρώ.

Παραδόθηκε η Ιόνια Οδός

2.516 Επισκέψεις στο άρθρο (6/9/2017)

Στα 12,50 ευρώ ανέρχεται το κόστος των διοδίων που καλούνται να πληρώσουν τα Ι.Χ. οχήματα κατά μήκος της Ιόνιας Οδού, ενώ για την διαδρομή Αθήνα – Ιωάννινα (μέσω της Γέφυρας), το κόστος ανέρχεται στα 37,25 ευρώ.

Παραδόθηκε λοιπόν και επίσημα η νέα «Ιόνια Οδός», συνολικού μήκους 196 χλμ., το σημαντικότερο οδικό έργο για την Δυτική Ελλάδα, μειώνοντας τον χρόνο που απαιτείται για ένα αυτοκίνητο σε 1 ώρα 40 λεπτά για τη διαδρομή Αντίρριο – Ιωάννινα και σε 3 ώρες 40 λεπτά για την διαδρομή Αθήνα – Ιωάννινα.
Ωστόσο, μεταξύ άλλων, ο νέος αυτοκινητόδρομος θα διαθέτει συνολικά τέσσερις μετωπικούς σταθμούς διοδίων (Κλόκοβα, Αγγελόκαστρο, Μενίδι και Τέροβο, των οποίων το συνολικό ύψος των κομίστρων ανέρχεται στα 12,50 ευρώ. Παράλληλα, θα υπάρξουν και πέντε πλευρικοί σταθμοί διοδίων (Γαυρολίμνη, Μεσολόγγι Κουβαράς, ¶ρτα και Γοργόμυλος).
Με βάση λοιπόν και τα νέα κόμιστρα διοδίων που θα απαιτείται να καταβάλλει π.χ. ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, στην Ιόνια Οδό, το κόστος (σε διόδια μόνο) για την διαδρομή από την Αθήνα έως τα Ιωάννινα (διαμέσου της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου), διαμορφώνεται πλέον στα 37,25 ευρώ (Ολυμπία Οδός: 11,45 ευρώ, Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: 13,3 ευρώ, Ιόνια Οδός: 12,5 ευρώ).
Καταλήγοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως μεταξύ άλλων, η Ιόνια Οδός θα περιλαμβάνει τέσσερις σήραγγες διπλής κατεύθυνσης (συνολικού μήκους 11,2 χλμ.), 24 γέφυρες (συνολικού μήκους 7 χλμ. περίπου), 77 κάτω και 24 άνω διαβάσεις καθώς και τρία Κέντρα Λειτουργίας και Συντήρησης.