Την απαγόρευση κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων από τους δρόμους του κέντρου του Παρισιού εξετάζει ο δήμαρχος της πόλης.

Παρίσι: Τέλος τα τουριστικά λεωφορεία;

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων στο κέντρο της πόλης εξετάζει ο δήμαρχος Παρισιού θέλοντας με αυτόν τον τρόπο θα δώσει λύση στο αυξανόμενο κυκλοφοριακό πρόβλημα της μεγαλούπολης.

 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο και σχετικές δηλώσεις του σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο δήμαρχος Παρισιού, κ. Emmanuel Gregoire, αναφέρει πως τα τουριστικά λεωφορεία δεν είναι πλέον… ευπρόσδεκτα στο κέντρο της πόλης.
Πιο συγκεκριμένα αναφέρει πως η κατάσταση στο Παρίσι δεν είναι τόσο κρίσιμη όσο σε άλλες πόλεις της ΕΕ όπως π.χ. η Βενετία ή η Βαρκελώνη, ωστόσο οι κάτοικοι εκφράζουν ολοένα και πιο έντονα την ανησυχία τους για τον αυξανόμενο αριθμό των εν λόγω οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης.
Για τον λόγο αυτό, ο κ. Gregoire τόνισε πως έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός και η δημιουργία οργανωμένων σημείων στάθμευσης, έξω από την πόλη, για τα εν λόγω οχήματα.
Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά προσθέτει, οι επισκέπτες θα πρέπει να στραφούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς του Παρισιού, όπως και οι κάτοικοι της πόλης, για τις μετακινήσεις τους ενώ, πρότεινε ξεναγήσεις με ποδήλατο ή άλλες εναλλακτικές μορφές μετακίνησης.

 

 

ΔΙΕΘΝΗ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ