Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Από 1 – 4 Φεβρουαρίου η 27η Agrotica 2018 ανοίγει τις πύλες της στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Πιο δυναμική από ποτέ η 27η Agrotica

2.280 Επισκέψεις στο άρθρο (9/1/2018)

Στόχους ρεκόρ στην προσέλκυση εκθετών και επισκεπτών έχει θέσει η φετινή 27η Agrotica, που από 1 – 4 Φεβρουαρίου θα διοργανωθεί –πιο δυναμική από ποτέ- στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η 27η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, «Agrotica 2018», που εγκαινιάζει το εκθεσιακό πρόγραμμα της ΔΕΘ – Helexpo για το 2018, θα αποτελέσει για ακόμη μια φορά το επίκεντρο των εξελίξεων του αγροτικού κλάδου και με τη διεθνή της ακτινοβολία, θα συμβάλει ουσιαστικά στο «άνοιγμα» νέων αγορών. ¶λλωστε, πρόκειται για μια από τις πέντε μεγαλύτερες εκθέσεις του κλάδου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και σε κάθε διοργάνωση της καταφέρνει να ανεβάζει ψηλότερα τον πήχη, τόσο ποιοτικά όσο και ποιοτικά.
Μάλιστα, η φετινή έκθεση θα έχει ένα ακόμη χαρακτηριστικό, αυτό της καινοτομίας, με τους συμμετέχοντες να παρουσιάζουν βελτιωμένα και καινοτόμα εκθέματα και υπηρεσίες, καθιστώντας την έκθεση, πύλη της αγροτικής καινοτομίας.
Το ενδιαφέρον για την 27η Agrotica 2018 είναι πολύ μεγάλο και αναμένεται να προσελκύσει επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ, ξένοι εμπορικοί επισκέπτες αναμένονται από τα Βαλκάνια, τη νότιοανατολική Ευρώπη καθώς και άλλες χώρες της ΕΕ.
Όλοι οι τομείς της γεωργίας, τα προϊόντα, οι υπηρεσίες, οι παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις, η καινοτομία και η πιο σύγχρονη αγροτική τεχνολογία θα δώσουν το δυναμικό παρόν στην Agrotica 2018 της οποίας το εκθεσιακό επίπεδο πλαισιώνεται από ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων που υλοποιούν κορυφαίοι φορείς, εκθέτες, ινστιτούτα και πανεπιστήμια.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Agrotica όπου θα συμμετάσχουν επιστήμονες, επιχειρηματίες, τεχνοκράτες, ακαδημαϊκοί, γεωπόνοι  κ.ά. αναδεικνύοντας όλα τα κρίσιμα ζητήματα της γεωργίας.
Το συνέδριο με θέμα «Καινοτόμες προσεγγίσεις παραγωγής και ανάπτυξης στην ελληνική γεωργία» αποτελεί μια συνδιοργάνωση της ΔΕΘ – Helexpo και της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ ενώ, η ΔΕΘ – Helexpo και το Ινστιτούτο Βιο-Οικονομίας και Αγρο-τεχνολογίας (iBO)/EKETA θα συνδιοργανώσουν εκδήλωση με θέμα «Από την συμβατική στην “έξυπνη” γεωργία, με τη χρήση τεχνολογιών ρομποτικής».
Πληροφοριακά αξίζει να αναφέρουμε πως η Agrotica διοργανώνεται από το 1985, είναι η μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση του κλάδου της αγροτικής οικονομίας των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Μεσογείου, καταλαμβάνει σε κάθε διοργάνωση της όλο το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και υποδέχεται περισσότερους από 120.000 επισκέπτες τόσο από την εσωτερικό όσο και από 30 και πλέον χώρες.