Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Βαθμολογία 5 αστέρων απέσπασε το νέο Toyota Hilux στις δοκιμές του Euro NCAP.

Toyota Hilux (2016) - 5 αστέρια

Ο εκπρόσωπος της Toyota στην κατηγορία των Pick-Up έχει να επιδείξει μια από τις καλύτερες επιδόσεις στις δοκιμές ελεγχόμενης πρόσκρουσης του Euro NCAP. Ας δούμε πως τα κατάφερε, αναλυτικά… 

Προστασία Ενηλίκων (35,6 βαθμοί 93%)
Κατά την μετωπική πρόσκρουση του οχήματος η καμπίνα των επιβατών παρέμεινε σταθερή και οι ενδείξεις στα ανδρείκελα ήταν καλές για τα γόνατα και τους μηρούς όλων των επιβατών. Ωστόσο, ο αερόσακος του οδηγού δεν κατάφερε να αποτρέψει πλήρως της επαφή του κεφαλιού του με το τιμόνι ενώ, οριακή ήταν και η προστασία του θώρακα του πίσω επιβάτη. Σε ότι αφορά στις πλευρικές προσκρούσεις, το Toyota Hilux απέσπασε το μέγιστο της βαθμολογίας σε όλες τις δοκιμασίες.

Προστασία Ανηλίκων (40,3 βαθμοί 82%)
Στις εμπρόσθιες προσκρούσεις η προστασία του θώρακα και του αυχένα ενός παιδιού 6 ετών ήταν οριακή ενώ επαρκής ήταν στην περίπτωση παιδιών 10 ετών. Ο αερόσακος του συνοδηγού απενεργοποιείται αυτόματα όταν τοποθετηθεί σε αυτήν τη θέση παιδικό κάθισμα αντίθετης φοράς ενώ, προβλήματα εντοπίστηκαν στις βάσεις isofix της μεσαίας θέσης στη δεύτερη σειρά καθισμάτων. 

Προστασία Πεζών (35,0 βαθμοί 83%)
Η προστασία του κεφαλιού ενός πεζού ήταν πολύ καλή σε όλα τα σημεία του εμπρός τμήματος του Hilux με εξαίρεση τις εμπρός κολώνες ενώ, αντίστοιχη ήταν και η προστασία για τη λεκάνη και τα πόδια ενός πεζού. 

  • Κεφάλι     18,9
  • Λεκάνη     6
  • Πόδια     6
Τεχνολογίες Ασφάλειας (Τεχνολογίες Ασφάλειας)
Το Toyota Hilux τα πήγε πολύ καλά σε αυτόν τον τομέα, με σύστημα προειδοποίησης για τις ζώνες ασφαλείας σε όλες τις θέσεις ενώ, πλήρης ήταν και ο κατάλογος των λύσεων σε θέματα ασφάλειας που προβλέπονται σε προαιρετικό σχετικό πακέτο εξοπλισμού. 

 

ΔΙΑΦΟΡΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ