Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μέσα στο 1ο 10ήμερο του Απριλίου θα ξεκινήσουν δρομολόγια τα νέα λεωφορεία της ΟΣΥ που θα αποκτηθούν μέσω leasing.

«Πράσινο φως» για το leasing 300 λεωφορείων στην Αθήνα

3.937 Επισκέψεις στο άρθρο (26/3/2021)

Τα νέα αστικά λεωφορεία που θα ενταχθούν στις συγκοινωνίες της πρωτεύουσας, θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 1ο 10ήμερο του Απριλίου σε 16 γραμμές με μεγάλα προβλήματα.

Μιλώντας σχετικά στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κ. Καραμανλής, ανέφερε πως το Ελεγκτικό Συνέδριο ανακάλεσε την πράξη του ΣΤ Κλιμακίου που ουσιαστικά είναι προσωρινά παγώσει τον διαγωνισμό.
Η εξέλιξη αυτή ανοίγει τον δρόμο για τα 300 νέα λεωφορεία που θα ενταχθούν με leasing στον στόλο οχημάτων του ΟΑΣΑ εκ των οποίων, τα 40 – 50 θα αρχίσουν να κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας μέσα στο 1ο 10ήμερο του Απριλίου. Τα νέα αυτά οχήματα θα κληθούν να ενισχύσουν τις 16 συγκοινωνιακές γραμμές όπου εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα.
Παράλληλα, ο υπουργός επεσήμανε πως στο τιμόνι θα είναι και οι νέοι οδηγοί, δεδομένου ότι προχώρησαν οι προσλήψεις στην ΟΣΥ με διαδικασίες ΑΣΕΠ, σε πολύ γρήγορους ρυθμούς.
Επιπρόσθετα, ανέφερε πως από τα 850 λεωφορεία του Ιουλίου του 2019, ο στόλος έχει αυξηθεί στα 1.250 λεωφορεία (+50% περίπου). Αντίστοιχα, κατά το τελευταίο 10μηνο έχουν αυξηθεί κατά 200% τα κονδύλια για ανταλλακτικά σε λεωφορεία και τρόλεϊ, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου να επισκευαστούν και να βγουν στους δρόμου με ασφάλεια, όσο το δυνατόν περισσότερα οχήματα, αν και ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι πολύ υψηλός.
Ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε πως ήδη 200 λεωφορεία έχουν ενισχύσει στον στόλο της Αθήνας από τη σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ ενώ, σε ότι αφορά στη διαδικασία leasing, ανέφερε πως η ευθύνη της συντήρησης θα ανήκει στον ιδιώτη, αλλά θα χρησιμοποιηθούν οι πολύ έμπειροι τεχνικοί της ΟΣΥ.