ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ
Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

"Tο κόστος του πετρελαίου μαζί με τα υπόλοιπα κόστη ανεβάζουν το συνολικό λειτουργικό κόστος πάνω από το ένα ευρώ το χιλιόμετρο".

Προειδοποίηση του ΠΣΧΕΜ στους οδηγούς

1.801 Επισκέψεις στο άρθρο (29/5/2018)

Να τηρούν την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία αναφορικά με τα κόμιστρα στις μεταφορές, κάλεσε τους ιδιοκτήτες ΦΔΧ και τα μέλη του ΠΣΧΕΜ, ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Πέτρος Σκουλικίδης.

Με επιστολή που ανήρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνδικάτου, ο κος Σκουλικίδης μεταξύ άλλων κάνει λόγο πως «το κόστος του πετρελαίου μαζί με τα υπόλοιπα κόστη ανεβάζουν το συνολικό λειτουργικό  κόστος πάνω από το ένα ευρώ το χιλιόμετρο στις υπεραστικές μεταφορές πάνω από τα 60 χιλιόμετρα» και καλεί τους επαγγελματίες οδηγούς να τηρούν τους νόμους που διέπουν τις μεταφορές, αλλά και τον υγιή ανταγωνισμό.
 
Αναλυτικά η επιστολή του προέδρου του ΠΣΧΕΜ 

Προς  τους συναδέλφους αυτοκινητιστές Φ.Δ.Χ. – Μέλη του Π.Σ.Χ.Ε.Μ.
Συνάδελφοι,

Λόγω της αύξησης των διεθνών τιμών των καυσίμων και του πολύ υψηλού ειδικού φόρου κατανάλωσης  πετρελαίου  410 ευρώ τα χίλια λίτρα χ 24% Φ.Π.Α.= 98,4, σύνολο 508,40, έχει αυξηθεί πάρα πολύ το λειτουργικό κόστος των φορτηγών, αφού το πετρέλαιο με μέση τιμή σήμερα το 1,40 ευρώ το λίτρο υπερβαίνει το 60% του λειτουργικού κόστους.

Συνεπώς, το κόστος του πετρελαίου μαζί με τα υπόλοιπα κόστη ανεβάζουν το συνολικό λειτουργικό  κόστος πάνω από το ένα ευρώ το χιλιόμετρο στις υπεραστικές μεταφορές πάνω από τα 60 χιλιόμετρα.

Στο συνολικό λειτουργικό κόστος δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος των διοδίων, το οποίο θα τιμολογείται σε άλλη στήλη και θα προστίθεται στα κόμιστρα.

Κάθε συνάδελφος που μεταφέρει με κόμιστρα κάτω του λειτουργικού κόστους παραβιάζει την Ευρωπαϊκή και την Ελληνική νομοθεσία στρέβλωσης του ανόθευτου ανταγωνισμού, αφού η τιμή των υπηρεσιών οδικής εμπορευματικής μεταφοράς, για λογαριασμό τρίτου, δεν μπορεί να υπολείπεται του ελάχιστου κόστους εκμεταλλεύσεως, όπως συγκεκριμένα αναφέρει  το σχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.