Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το πρόσφατο πρόγραμμα ανάκλησης που ανακοίνωσε η Ford Motor Ελλάς, αφορά μεταξύ άλλων και στα μοντέλα Transit Connect με κινητήρα EcoBoost 1,6λτ.

Πρόγραμμα ανάκλησης από τη Ford

2.467 Επισκέψεις στο άρθρο (26/1/2018)

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε πως η Ford Motor Ελλάς εκτελεί πρόγραμμα αναβάθμισης μέσω ανάκλησης οχημάτων για αρκετά εκ των μοντέλων της μεταξύ των οποίων και το Ford Transit Connect.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αναβάθμισης μέσω ανάκλησης οχημάτων που βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Ford Motor Ελλάς σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, αφορά στα μοντέλα Fiesta ST, Kuga, C-Max, Focus και Transit Connect με τον κινητήρα βενζίνης EcoBoost των 1,6 λτ.
Η συγκεκριμένη ανάκληση αφορά σε 845 συνολικά οχήματα που παρήχθησαν από 2/6/2010 έως και 22/12/2014. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, στα επηρεαζόμενα οχήματα υπάρχει περίπτωση να υπερθερμανθεί η κυλινδροκεφαλή, στην περίπτωση που αυτά συνεχίσουν να κινούνται όταν δεν υπάρχει επαρκής ποσότητα ψυκτικού για τον κινητήρα. Η υπερθέρμανση μπορεί να προκαλέσει ράγισμα στην κυλινδροκεφαλή, με αποτέλεσμα τη διαρροή λαδιού σε θερμή επιφάνεια, με κίνδυνο την πιθανή πρόκληση πυρκαγιάς στον χώρο του κινητήρα.
Τα επηρεαζόμενα οχήματα πρέπει να αναβαθμιστούν με έναν αισθητήρα στάθμης ψυκτικού κινητήρα και το σχετικό λογισμικό, προκειμένου να παρέχονται ηχητικές και οπτικές προειδοποιήσεις στον οδηγό. Αν ο οδηγός αγνοεί τα εν λόγω μηνύματα, η ισχύς του κινητήρα θα μειώνεται.
Μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν έχει περιέλθει σε γνώση της εταιρείας κανένα ατύχημα που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.
Η διαδικασία ενημέρωσης των ιδιοκτητών των ανωτέρω οχημάτων μέσω προσωπικής επιστολής έχει ξεκινήσει, προκειμένου να προσέλθουν στους κατά τόπους Εξουσιοδοτημένους Επισκευαστές Ford για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, χωρίς φυσικά καμία οικονομική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις, οι κάτοχοι – ιδιοκτήτες παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Ford ή στον τηλεφωνικό αριθμό 210-4805620 καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].