Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η Ford Motor Hellas ανακοίνωσε την ανάκληση 12.749 Ranger, με έτος παραγωγής από 2004 – 2011 λόγω ελαττωματικών πυροκροτητών αερόσακων.

Πρόγραμμα ανάκλησης για το Ford Ranger

4.409 Επισκέψεις στο άρθρο (15/11/2019)

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με τη Ford Motos Hellas, ανακοίνωσε πρόγραμμα βελτίωσης προϊόντος στα οχήματα Ranger που αφορά σε οχήματα με έτος παραγωγής από 2004 – 2011.

Με βάση τη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (12/11/2019), η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά σε 12.749 οχήματα που παρήχθησαν από 02/02/2004 – 17/10/2011. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το υλικό που πυροκροτητή για το αεριογόνο των αερόσακων Takata, που τοποθετούνται σε ορισμένα οχήματα Ranger, μπορεί να αλλοιωθεί με την πάροδο του χρόνου. Αυτό το πιθανό σύμπτωμα θα μπορούσε να αυξήσει υπερβολικά την εσωτερική πίεση κατά την ενεργοποίηση του αερόσακου. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, θα μπορούσε να προκληθεί ρήξη του σώματος του πυροκροτητή και εισχώρηση μεταλλικών θραυσμάτων στον χώρο των επιβατών, με πιθανό σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο.
Μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν έχει περιέλθει σε γνώση της εταιρείας κανένα ατύχημα, το οποίο να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Θα ξεκινήσει η διαδικασία για την ενημέρωση των ιδιοκτητών των ανωτέρω οχημάτων, μέσω προσωπικής επιστολής, ώστε να προσέλθουν στους κατά τόπους Εξουσιοδοτημένους Επισκευαστές Ford για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες αναβάθμισης ενός ή περισσοτέρων πυροκροτητών αερόσακων, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες, ή διευκρινήσεις, οι κάτοχοι – ιδιοκτήτες παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Ford.