Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Πρόγραμμα ανάκλησης για ελαττωματικό αερόσακο οδηγού ανακοίνωσε η Toyota που αφορά στα οχήματα Yaris και Hilux.

Πρόγραμμα ανάκλησης για το Hilux

2.333 Επισκέψεις στο άρθρο (22/1/2019)

Σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείς Βιομηχανίας, η Toyota Ελλάς Α.Β.Ε.Ε. ανακοίνωσε πρόγραμμα ανάκλησης 7.468 οχημάτων από τα μοντέλα Yaris και Hilux.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την εκτέλεση προγράμματος προληπτικού ελέγχου του αερόσακου του οδηγού σε 6.721 οχήματα Yaris (έτος παραγωγής από τον Ιανουάριο 2015 – Ιανουάριο 2017) και σε 747 οχήματα Hilux (έτος παραγωγής από τον Ιανουάριο 2015 – Δεκέμβριο 2015).
Στα εμπλεκόμενα οχήματα που είναι εξοπλισμένα με αερόσακους οδηγού που περιέχουν ως προωθητικό υλικό νιτρικό αμμώνιο, χωρίς παράγοντα κατακράτησης υγρασίας, ενδέχεται μετά από μακροχρόνια έκθεση του οχήματος σε συνθήκες υψηλής απόλυτης υγρασίας και υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος, το εν λόγω προωθητικό υλικό του πυροκροτητή του αερόσακου, βαθμιαία να αποδομηθεί. Ως αποτέλεσμα, σε περίπτωση ενεργοποίησης του αερόσακου, υπάρχει το ενδεχόμενο ο πυροκροτητής να διαρραγεί, προκαλώντας τραυματισμό στους επιβαίνοντες στο όχημα.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με τα προαναφερθέντα ζητήματα. Σε κάθε περίπτωση, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που εμπλέκονται στο πρόγραμμα, θα ενημερωθούν εγγράφως (μέσω επιστολής) προκειμένου να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Toyota για τον έλεγχο / αντικατάσταση με νέο βελτιωμένο ανταλλακτικό, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Toyota Ελλάς (Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών: 210 2808222 από 09:00 – 17:00).