Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση για άδεια ΕΔΥΜ του 2018 στο υπουργείο Μεταφορών μέχρι την 1η Δεκεμβρίου του 2017.

Προθεσμία αιτήσεων για τις άδειες ΕΔΥΜ

2.264 Επισκέψεις στο άρθρο (20/11/2017)

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου, οι ενδιαφερόμενοι μεταφορείς θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για τις άδειες ΕΔΥΜ του 2018 μέχρι την 1η Δεκεμβρίου του 2017.

Με βάση λοιπόν την ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στις 13 Νοεμβρίου, η Διεύθυνση Συνδυασμένων Μεταφορών – Τμήμα Οδικών Εμπορευματικών Μεταφορών, θα δέχεται αιτήσεις για τη χορήγηση 60 πολυμερών αδειών ΕΔΥΜ για το έτος 2018 από τους ενδιαφερόμενους μεταφορείς, στο Γενικό Πρωτόκολλο του υπουργείου (Αναστάσεως 2, Παπάγου).
Οι άδειες ΕΔΥΜ προορίζονται για τους οδικούς μεταφορείς που είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα και πραγματοποιούν διεθνείς οδικές εμπορευματικές μεταφορές για λογαριασμό τρίων.
Η ποσόστωση της Ελλάδα στο σύστημα των πολυμερών αδειών ΕΔΥΜ μειώθηκε από 90 σε 60 άδειες, καθώς από την 1.1.2018, η χρήση άδειας ΕΔΥΜ για τη διενέργεια διεθνών μεταφορών με φορτηγό αυτοκίνητο τεχνολογίας εκπομπών ρύπων «Euro 3», θα απαγορεύεται.
Ως εκ τούτου, άδεια ΕΔΥΜ θα λαμβάνουν στο εξής μόνο οι μεταφορείς που χρησιμοποιούν για διεθνείς μεταφορές, φορτηγά αυτοκίνητα τεχνολογίας Euro 4 ή μεταγενέστερης.
Ορισμένες από τις ανωτέρω άδειες, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν για τη διενέργεια μεταφορών ή για διέλευση στην Αυστρία, την Ιταλία και τη Ρωσία.
Αναλυτικές πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν εδώ