Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Προχωρά η διάνοιξη της οδού Αγίας Αννης στον Βοτανικό!

3.580 Επισκέψεις στο άρθρο (4/7/2018)

Ένα πολύ σημαντικό έργο που θα διευκολύνει την πρόσβαση των φορτηγών στο νέο σταθμό ΚΤΕΛ που πρόκειται να κατασκευαστεί στον Ελαιώνα είναι κοντά στο να υλοποιηθεί. Διαβάστε τις λεπτομέρειες.

Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του βρίσκεται το θέμα της διάνοιξης της οδού Αγίας Αννης στον Βοτανικό που φημολογούταν ότι θα γίνει εδώ και 10 χρόνια. Η παρέμβαση θα έχει μήκος 3,31 χλμ ενώ ο δρόμος αναμένεται να μεγαλώσει σημαντικά και να αποκτήσει δύο λωρίδες σε κάθε κατεύθυνση με 3,5 μέτρα πλάτος έκαστη, ενώ ακόμα προβλέπεται η εγκατάσταση στηθαίου ασφαλείας πλάτους 4 μέτρων και πεζοδρομίων με πλάτος τουλάχιστον 2,5 μέτρα.

Οι περιβαλλοντικοί όροι έχουν ήδη εγκριθεί για την οδό Μαρκόνι Αγίας Αννης από την συμβολή με την Λεωφόρο Αθηνών καθώς και στο τμήμα της οδού Μακρυγιάννη–Ταύρου από την οδό Αγίας ¶ννας μέχρι τον Ανισόπεδο Κόμβο σύνδεσης με τη Λεωφόρο Κηφισού. Ο φορέας που θα υλοποιήσει το έργο είναι το Υπουργείο Μεταφορών ενώ έχει γίνει γνωστό ότι ο δρόμος έχει χαρακτηριστεί ως αστικός, ταχείας κυκλοφορίας.

Παρά ταύτα, η χρηματοδότηση δεν έχει εξασφαλιστεί ούτε από το ΠΔΕ ούτε από το EΣΠΑ 2014-2020, ωστόσο θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά συμπληρωματικά έργα για την κατασκευή του νέου Σταθμού ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα και την αναβάθμιση της περιοχής.

Η σημασία του έργου πρέπει να τονίσουμε πως είναι μεγάλη καθώς αν το έργο ολοκληρωθεί θα αποτελέσει σημαντικό άξονα σύνδεσης της περιοχής με την μελλοντικό σταθμό που θα κατασκευαστεί στον Ελαιώνα ενώ υπολογίζεται πως θα εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες διελεύσεις από και προς τον Σταθμό.