Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα θα εφαρμοστεί στο σύνολο των αυτοκινητoδρόμων της ελληνικής επικράτειας.

Προχωρά ο διαγωνισμός για τα διόδια

2.176 Επισκέψεις στο άρθρο (19/7/2018)

Παρά την έντονη φημολογία πως η Εγνατία θα διατηρήσει το παραδοσιακό σύστημα διοδίων, έγινε γνωστό πως το ηλεκτρονικό-αναλογικό σύστημα θα επεκταθεί τελικά σταδιακά σε όλους τους αυτοκινητόδρομους.

Χωρίς προβλήματα φαίνεται πως προχωρά ο διαγωνισμός για την εγκατάσταση του νέου ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει η δεύτερη φάση της κατάθεσης οικονομικών προσφορών για το έργο.

Στον διαγωνισμό αυτό συμμετέχουν τόσο διεθνείς όσο και ελληνικές εταιρείες με τις πέντε συμπράξεις που συμμετέχουν να είναι: Ακτωρ – Intrakat – Ιntrasoft Inl- Autostrade(Ιταλία), Μυτιληναίος-Nusz (Ουγγαρία), Τερνα – Vinci – Kapsch Traffic Com (Γερμανία), ΟΤΕ- T-Systems International GmbH, (που είναι επίσης θυγατρική του ομίλου Deutsche Telekom) και STRABAG- SkyToll (Σλοβενία).

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμα πως παρά την έντονη φημολογία το περασμένο διάστημα, το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα θα εφαρμοστεί στο σύνολο των αυτοκινητoδρόμων της ελληνικής επικράτειας, ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν παραχωρηθεί, όπως οι άξονες Πάτρα-Πύργος που οδεύουν προς έναρξη της κατασκευής και Ακτιο-Αμβρακία.

Υπενθυμίζουμε πως το νέο σύστημα διοδίων χωρίζεται σε δύο μέρη: Το πρώτο μέρος αφορά τα επαγγελματικής χρήσεως οχήματα στα οποία θα είναι εγκαταστημένη μια συσκευή που θα επιτρέπει την καταγραφή της θέση των οχημάτων με δορυφόρους ενώ το δεύτερο αφορά τα Ι.Χ τα οποία θα αναγνωρίζονται αυτόματα μέσω καμερών από τις πινακίδες κυκλοφορίας κατά την είσοδο και την έξοδο τους από το οδικό δίκτυο επί του οποίου επιβάλλονται διόδια.