Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Τελικά δόθηκε η 1η παράταση στον διαγωνισμό για την υλοποίηση του νέου ηλεκτρονικού συστήματος χρέωσης διοδίων στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους.

Πρώτη αναβολή για τα διόδια

2.096 Επισκέψεις στο άρθρο (20/2/2018)

Αναβολή για την 4η Απριλίου πήρε τελικά ο διαγωνισμός που αφορά στην υλοποίηση του ηλεκτρονικού συστήματος χρέωσης των διοδίων στους μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας.


 

 
Τίτλος facebook:

 
Κείμενο facebook:

 

 
Η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την υλοποίηση του νέου συστήματος ηλεκτρονικής χρέωσης διοδίων στην Ελλάδα, που αφορούσε ουσιαστικά στην Πρόσκληση Ενδιαφέροντος, έληγε την 20η Φεβρουαρίου ωστόσο, τελικά πήρε την πρώτη της αναβολή για την 4η Απριλίου.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην σχετική απόφαση του υπουργείου Υποδομών, η εν λόγω ενέργεια αποφασίστηκε καθώς, υπήρξε σωρεία αιτημάτων για την μετάθεση της ημερομηνίας προκειμένου να προετοιμαστούν καλύτερα για τη συμμετοχή τους στον εν λόγω διαγωνισμό.
Υπενθυμίζουμε πως το κόστος του εν λόγω έργου αναμένεται να ανέλθει στα 400 εκ. ευρώ εκ των οποίων, με τα βάση τον προγραμματισμό του υπουργείου θα κατανεμηθούν 100 εκ. ευρώ το 2018, 270 εκ. ευρώ το 2019, 10,5 εκ. ευρώ το 2020, 10 εκ. ευρώ το 2021 και 10 εκ. ευρώ το 2022.
Καταλήγοντας, αξίζει να σημειώσουμε πως αρχικά το μέτρο θα εφαρμοστεί στην Εγνατία Οδό καθώς και στους κάθετους άξονες αυτής ενώ σε δεύτερη φάση θα υλοποιηθούν αντίστοιχες ρυθμίσεις για τους υπολοίπους οδικούς άξονες (Ολυμπία Οδό, Ιόνια Οδός, Νέα Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Μορέας, Κεντρική Οδός Ε65) χωρίς να παραβλέπουμε πως, σύμφωνα με το υπουργείου, στο μέτρο θα ενταχθούν τόσο η Αττική Οδός όσο και η Γέφυρα Ρίου, με συγκεκριμένο ωστόσο κόμιστρο χρέωσης και όχι με χιλιομετρική χρέωση.