Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η Nikola Motor παρουσίασε ένα πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο φορτηγό με μέγιστη αυτονομία της τάξης των 2.000 χλμ. περίπου.

Ο εσωτερικός διάκοσμος διακρίνεται για την φουτουριστική σχεδίαση και τον πληρέστατο εξοπλισμό άνεσης ενώ…

… την κίνηση του «Nikola One» αναλαμβάνουν έξι ηλεκτροκινητήρες που εδράζονται στους τροχούς με ισχύ 2.000 ίππων και ροπή 5.000 Nm περίπου.

Πρωτότυπο e-φορτηγό

2.029 Επισκέψεις στο άρθρο (16/5/2016)

Η εταιρεία «Nikola Motor» παρουσίασε ένα νέο –πρωτότυπο- ηλεκτροκίνητο φορτηγό για την αγορά των ΗΠΑ που είναι σε θέση να καλύψει απόσταση έως και 2.000 χλμ. πριν επαναφορτίσει τις μπαταρίες του!

Η εταιρεία «Nikola Motor» δεν έχει καμία σχέση με την «Tesla» ωστόσο και αυτή έχει… δανειστεί για την επωνυμία της το μικρό όνομα του διάσημου επιστήμονα.

Σε κάθε περίπτωση, η είδηση δεν αφορά στις επιλογές της εταιρείας ως προς την επωνυμία της αλλά στο γεγονός ότι πριν από λίγες ημέρες παρουσίασε ένα πρωτότυπο –ηλεκτροκίνητο- φορτηγό με αυτονομία έως και 2.000 χλμ. (1.931 χλμ. για την ακρίβεια)!

Το πρωτότυπο «Nikola One», όπως ονομάζεται το φουτουριστικό αυτό φορτηγό, εφοδιάζεται με έξι ηλεκτροκινητήρες που εδράζονται στους τροχούς οι οποίοι συνολικά, αποδίδουν ισχύ 2.000 ίππων και μέγιστη ροπή 5.000 Nm περίπου!

Για την υποστήριξη των εν λόγω ηλεκτροκινητήρων, το Nikola One εφοδιάζεται με μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου 320 kWh ενώ, ένας κινητήρας με καύσιμο το φυσικό αέριο, είναι σε θέση να επεκτείνει παραπάνω τη συνολική αυτονομία του εν λόγω πρωτότυπου οχήματος.

Πέραν της φουτουριστικής σχεδίασης του αμαξώματος του, το «Nikola One» διακρίνεται και για την ξεχωριστή εμφάνιση του εσωτερικού της καμπίνας όπου ο σχετικός εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων στοιχεία όπως μια οθόνη αφής 15 ιντσών, πίνακα οργάνων 10 ιντσών, σύνδεση στο διαδίκτυο με ταχύτητες 4G, πανοραμικό παρμπρίζ, κάμερες 306 μοιρών αντί για πλευρικούς καθρέπτες, τηλεόραση 42 ιντσών, φούρνο μικροκυμάτων, δύο κρεβάτια και… ψυγειοκαταψύκτη κανονικών διαστάσεων.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως ένας από τους στόχους της εταιρείας είναι να εξελίξει ένα ειδικό πρόγραμμα Leasing για την απόκτηση του εν λόγω οχήματος μέσω του οποίου, οι πελάτες θα μπορούν να καταβάλλουν περίπου 5.000 δολάρια σε μηνιαία βάση για την αγορά, απεριόριστη χρήση (ανεξαρτήτως χιλιομέτρων και καυσίμου), συντήρηση και εγγύηση του οχήματος ενώ, θα είναι σε θέση ανά 72 μήνες (ή 1 εκ. μίλια) να αντικαθιστούν το όχημα τους με ένα καινούργιο… χωρίς επιπλέον κόστος!