Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Με δυναμική αντίδραση στην περίπτωση που δεν γίνει δεκτό το αίτημα του ψηφίσματος της Έκτακτης Συνέλευσης, προειδοποιούν οι Παραγωγικοί Φορείς της Δυτικής Αττικής.

Ψήφισμα παραγωγικών φορέων Δυτικής Αττικής

2.003 Επισκέψεις στο άρθρο (14/2/2019)

Μετά την έκτακτη συνέλευση των Παραγωγικών Φορέων της Δυτ. Αττικής, εκδόθηκε Ψήφισμα με αιτήματα που αν δεν γίνουν αποδεκτά, θα οδηγήσουν σε «δυναμική αντίδραση» του κλάδου.

Με αφορμή την τοποθέτηση απαγορευτικών πινακίδων διέλευσης των Φορτηγών Δημοσίας (ΦΔΧ) και Ιδιωτικής Χρήσης (ΦΙΧ) άνω των 3,5t. σε όλο το Θριάσιο Πεδίο και τον αποκλεισμό της ελεύθερης πρόσβασης σε όλους τους χώρους της επιχειρηματικής δραστηριότητας, αποφασίστηκε Έκτακτη Συνέλευση των Παραγωγικών Φορέων που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο του Θριασίου Πεδίου (Δυτική Αττική).
Η εν λόγω συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ασπροπύργου την Τρίτη 12/2 (18:30) και αποσπάσματα της μπορείτε να δείτε στο video που σας παρουσιάζουμε παρακάτω.
Κατά τη διάρκεια της, όλοι οι συμμετέχοντες καταδίκασαν την ενέργεια της Περιφέρειας να τοποθετήσει πινακίδες απαγόρευσης κυκλοφορίας σε όλο το Θριάσιο, όπου είναι εγκατεστημένες και δραστηριοποιούνται το 90% των αποθηκών Logistics, το 80% των συνεργείων όλων των κατηγοριών, που μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο για την αποσυμφόρηση της Αθήνας, καθώς και χιλιάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις όλων των ιδιοτήτων.
Με βάση την ανακοίνωση που εξεδόθη, για τα ανυπέρβλητα προβλήματα που δημιουργεί η εν λόγω απόφαση στην ομαλή λειτουργία όλων των επιχειρήσεων καθώς και τις καταστροφικές οικονομικές συνέπειες με μόνους ωφελημένους τους εκμεταλλευτές της Αττικής Οδού, είχε ενημερωθεί σχετικά η Περιφέρεια Αττικής.
Μετά την ανταλλαγή απόψεων, αποφασίστηκε ομόφωνα να σταλεί στην Περιφέρεια ψήφισμα με αίτημα να μην εφαρμοστεί το μέτρο της απαγόρευσης και να ανασταλεί έως ότι ολοκληρωθεί η σύνδεση της Λεωφόρου Σχιστού με την Περιφερειακή Αιγάλεω και την κατασκευών των παράδρομων και των κόμβων της Αττικής Οδού, όπως αξιώνει με την 544/2017 απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ασπροπύργου και να εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ που εκκρεμεί και θα κρίνει εάν η υπουργική απόφαση για τους παράδρομους είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα ή αντισυνταγματική.
Μάλιστα, οι φορείς που συμμετείχαν στην Έκτακτη Συνεδρίαση (ΓΣΕΒΕΕ, ΠΣΧΕΜ, ΣΥΝΔΔΕ&L, ΠΕΕΔ, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εθνικών Μεταφορών, Σύλλογος Ιδιοκτητών Φορτωτών Μεταφοράς Container, Σύλλογος Επαγγελματιών Ασπροπύργου, Σύλλογος Ιδιοκτητών Ακινήτων Ασπροπύργου) με προεδρεύοντα τον κ. Πέτρο Σκουληκίδη, αναφέρουν πως σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτό το αίτημα της αναστολής, η αντίδραση τους θα είναι δυναμική…