Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Πτώση στην μεταπωλητική αξία του Cybertruck μέσα σε έναν μήνα

Πτώση στην μεταπωλητική αξία του Cybertruck μέσα σε έναν μήνα

2.373 Επισκέψεις στο άρθρο

- Όταν πρωτοβγήκε η μεταπωλητική του αξία εκτοξεύτηκε
- Ένα Cybertruck πουλήθηκε για 244.000 δολάρια τον Φεβρουάριο
- Τον Μάρτιο η αξία του έπεσε γύρω στα 190.000 δολάρια
- Η ζήτηση αναμένεται να συνεχίσει ξεπερνάει την προσφορά

Όταν πρωτοβγήκε η μεταπωλητική του αξία εκτοξεύτηκε

Το Tesla Cybertruck, ύστερα από πολλές παρατάσεις και καθυστερήσεις άρχισε πρόσφατα την εμπορική του πορεία. Με τον αριθμό μονάδων που έβγαινε από το εργοστάσιο να είναι περιορισμένος, σύντομα  η αξία του εκτοξεύτηκε στις αγορές μεταπώλησης, με τους αναζητητές του να είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν αρκετά παραπάνω προκειμένου να αποφύγουν την αναμονή στον επίσημο κατάλογο παραγγελιών της Tesla. Η εκτόξευση των τιμών, ωστόσο, φαίνεται πως ήταν παροδικό φαινόμενο με δύο Cybetruck να ανταλλάζουν χέρια για λιγότερο από 200.000 δολάρια...

Ένα Cybertruck πουλήθηκε για 244.000 δολάρια τον Φεβρουάριο

Ο John Clay Wolfe, πρόεδρος και ιδρυτής της μεταπωλητικής εταιρίας «Give Me The VIN»  ήταν από τους πρώτους που αγόρασαν ένα Cybertruck για 210.000 δολάρια, το οποίο και πούλησε για 244.000 δολάριο τον Φεβρουάριο του 2024. Μιλάμε για μια τιμή που είναι περίπου 135.000 δολάρια πάνω από την ελάχιστη τιμή πώλησης που η Tesla έχει ορίσει για ένα καινούργιο Cybertruck (περίπου 100.000 δολάρια). «Είμαι σίγουρος πως ο Elon θα αναστατωθεί, αλλά τουλάχιστον βάλαμε τον πήχη ψηλά για την αξία των μοντέλων του», σχολίασε ο κ. Wolfe μετά την πώληση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Τον Μάρτιο η αξία του έπεσε γύρω στα 190.000 δολάρια

Θέλοντας όμως να επαναλάβει την ίδια επιτυχία τον Μάρτιο του 2024 με άλλα δύο Cybertruck, οι αγοραστές δεν φάνηκαν διατεθειμένοι να δώσουν τα ίδια ποσά. Το ένα πουλήθηκε για 195.500 δολάρια ενώ το άλλο έπιασε 189.000 δολάρια. Ο κ. Wolfe σημείωσε πως στην ίδια δημοπρασία ένα ακόμα Cybertruck αποκτήθηκε από το σφυρί για 191.000 δολάρια. Φυσικά τα κόστη αυτά παραμένουν αρκετά υψηλά σε σύγκριση με την αρχική τιμή που έχει θέση η Tesla, αλλά σηματοδοτούν και μια μεγάλη πτώση στην αξία μέσα σε ένα αρκετά μικρό χρονικό διάστημα. Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς βέβαια αν η τιμή θα συνεχίσει να πέφτει ή αν θα ανακάμψει ξανά.

Η ζήτηση αναμένεται να συνεχίσει ξεπερνάει την προσφορά

Πάντως η ζήτηση για το Cybertruck μάλλον θα συνεχίσει να ξεπερνά την προσφορά στο άμεσο μέλλον. Αλλά η αγορά δεν είναι όσο «ελεύθερη» όσο ήλπιζε ο κ. Clay και οι συνεργάτες του. Στην συμφωνία πώλησης που υπογράφουν όσοι αγοράζουν ένα Cybertruck, η Tesla ορίζει ότι οι αγοραστές που θα μεταπωλήσουν το εν λόγω όχημα εντός 12 μηνών από την παραλαβή του μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμο 50.000 δολαρίων και παραπάνω, ανάλογα με τα χρήματα που θα βγάλουν από την μεταπώληση.