Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Έξι φορές πάνω οι πωλήσεων νέων ηλεκτρικών επαγγελματικών μέσα στο 2023 αλλά…

    Έξι φορές πάνω οι πωλήσεων νέων ηλεκτρικών επαγγελματικών μέσα στο 2023 αλλά…

    35.123 Επισκέψεις στο άρθρο

    Με βάση τα δεδομένα των πωλήσεων νέων επαγγελματικών οχημάτων για το 11μηνο του 2023, οι νέες ταξινομήσεις e-Vans είναι αυξημένες κατά 544,96% (961 μονάδες έναντι 149 για το 2022) ενώ πλέον κατέχουν μερίδιο της τάξης του 10,13% επί του συνόλου των πωλήσεων νέων LCVs για το ίδιο διάστημα.

    Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
    Σχολίασέ το, στο Facebook »
     Ωστόσο, αν εξαιρεθούν οι μεγάλες παραγγελίες στο πλαίσιο διαγωνισμών για την ανανέωση ιδιαίτερα μεγάλων στόλων επαγγελματικών οχημάτων με νέα ηλεκτροκίνητα, οι οποίες καταγράφηκαν μέσα στο 2023, η υπόλοιπη αγορά δεν κινήθηκε με τέτοιους ρυθμούς και σίγουρα, είναι ίσως κάτω και από τον μ.ό. του 7% που ισχύει για τις ταξινομήσεις νέων ηλεκτρικών ελαφρών επαγγελματικών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
     
    Την ίδια στιγμή, τα νέα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας για τα πάσης φύσεως επαγγελματικά οχήματα, περισσότερο μπερδεύουν τους υποψήφιους ιδιοκτήτες ενός e-Van, παρά τον ενθαρρύνουν. Επιπρόσθετα, αν και έχει αυξηθεί το κόστος αγοράς των συμβατικών νέων ελαφρών επαγγελματικών, οι αντίστοιχες ηλεκτρικές επιλογές δεν φαντάζουν ουσιαστικά πιο ελκυστικές, δεδομένου ότι ακόμη και αν προσμετρηθεί η επιδότηση αγοράς τους, η τιμή τους παραμένει υψηλότερη. Την ίδια ώρα, η αγορά των μεταχειρισμένων ελαφρών επαγγελματικών ανθεί…
     

    Σελίδα 1Στο μέλλον, για επαγγελματικό, υποχρεωτικά ηλεκτρικό. Στο παρόν, τι κάνουμε;
    Σελίδα 2Έξι φορές πάνω οι πωλήσεων νέων ηλεκτρικών επαγγελματικών μέσα στο 2023 αλλά…
    Σελίδα 3Ασαφές το τοπίο των νέων επιδοτήσεων για ηλεκτρικά
    Σελίδα 4«Θολό» το τοπίο και στις επιδοτήσεις ηλεκτρικών φορτηγών ενώ οι εξελίξεις τρέχουν