Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Ασαφές το τοπίο των νέων επιδοτήσεων για ηλεκτρικά

    Ασαφές το τοπίο των νέων επιδοτήσεων για ηλεκτρικά

    35.124 Επισκέψεις στο άρθρο

    Χωρίς να αποφευχθεί ένα σχετικό… αλαλούμ στην αγορά προς το τέλος του 2023 δεδομένης της λήξης του προγράμματος επιδοτήσεων «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», η πολιτεία αποφάσισε τελικά την παράταση της προθεσμίας υποβολής νέων αιτήσεων έως και τον Απρίλιο του 2024. Παράλληλα, ανακοινώθηκε η αύξηση του προϋπολογισμού της δράσης στα 65 εκ. ευρώ.

    Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
    Σχολίασέ το, στο Facebook »
     Εκ πρώτης όψεως, αυτή είναι μια σημαντική εξέλιξη ωστόσο, προς το παρόν δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από την Πολιτεία αναφορικά με το ποια θα είναι η μορφή του –επόμενου- κύκλου επιδοτήσεων για την αγορά ηλεκτροκίνητων επαγγελματικών οχημάτων.
     
    Αντίστοιχα, μια πιο προσεχτική ματιά στις ανακοινώσεις του υπουργείου Μεταφορών, αναφορικά με τις εγκρίσεις καταβολής επιδοτήσεων για τη δράση κατά τη διάρκεια του 2023 καθιστά σαφές πως ο μ.ό. ανέρχεται στα 2.393 ευρώ/δικαιούχο (συνολική δαπάνη 13.934.853 ευρώ για σύνολο 5.823 αιτήσεων). Με τη μέγιστη επιδότηση για ηλεκτρικά ελαφρά επαγγελματικά να ανέρχεται στο 30% ή σε μέγιστο 8.000 ευρώ (που είναι ουσιαστικά και το απαιτητό), είναι σαφές πως ο τομέας των e-Vans δεν είναι αυτός που έχει συγκεντρώσει τη… μερίδα του λέοντος των επιδοτήσεων –και- σε αυτόν τον κύκλο του προγράμματος.
     

    Σελίδα 1Στο μέλλον, για επαγγελματικό, υποχρεωτικά ηλεκτρικό. Στο παρόν, τι κάνουμε;
    Σελίδα 2Η Πολιτεία πιέζει αλλά στην πράξη δεν γίνονται και πολλά
    Σελίδα 3Ασαφές το τοπίο των νέων επιδοτήσεων για ηλεκτρικά
    Σελίδα 4«Θολό» το τοπίο και στις επιδοτήσεις ηλεκτρικών φορτηγών ενώ οι εξελίξεις τρέχουν