Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
Renault Trucks: Προσθέτει χαρακτηριστικά «Health» & «Safety» στο Optifleet

Renault Trucks: Προσθέτει χαρακτηριστικά «Health» & «Safety» στο Optifleet

  • Renault Trucks: Προσθέτει χαρακτηριστικά «Health» & «Safety» στο Optifleet
  • Renault Trucks: Προσθέτει χαρακτηριστικά «Health» & «Safety» στο Optifleet

Renault Trucks: Προσθέτει χαρακτηριστικά «Health» & «Safety» στο Optifleet

13.640 Επισκέψεις στο άρθρο (21/12/2022)

Το Optifleet είναι η λύση διαχείρισης στόλου της Renault Trucks, που βοηθά τους μεταφορείς να αυξήσουν την κερδοφορία των οχημάτων τους μειώνοντας το λειτουργικό κόστος τους και να βελτιώσουν την ικανοποίηση των πελατών τους.

Για να βοηθήσει τους πελάτες της να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την παραγωγικότητά τους, η Renault Trucks προσθέτει δύο νέες μονάδες στο Optifleet – «Υγεία» και «Ασφάλεια». Αυτές είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να βοηθούν στο να περιορίζουν στο ελάχιστο τα ατυχήματα και τις απρογραμμάτιστες διακοπές λειτουργίας του φορτηγού.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η διαχείριση στόλου Optifleet της Renault Trucks απλοποιεί τις καθημερινές λειτουργίες

Στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά των οδικών μεταφορών, η διαχείριση μιας επιχείρησης σε πραγματικό χρόνο και ο έλεγχος των κύριων δαπανών της, αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Η λύση διαχείρισης στόλου Optifleet της Renault Trucks απλοποιεί τις καθημερινές λειτουργίες των μεταφορέων παρέχοντας εργαλεία για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης των φορτηγών και των οδηγών τους. Το Optifleet διαθέτει πλέον πέντε μονάδες, καθεμία από τις οποίες μπορεί να ενεργοποιηθεί ανεξάρτητα από τις άλλες, ταιριάζοντας έτσι στις ανάγκες του κάθε μεταφορέα.
 

Ας δούμε αναλυτικά κάθε μονάδα του Optifleet

Η μονάδα Check παρακολουθεί και βελτιστοποιεί την κατανάλωση καυσίμου των φορτηγών των μεταφορέων, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι συνολικές εκπομπές CO2, ενώ ταυτόχρονα αναλύει την απόδοση των οδηγών τους στην οικολογική οδήγηση παρακολουθώντας τυχόν αλλαγές. Επιπλέον, προβάλλει σε απευθείας χρόνο το επίπεδο  φόρτισης της μπαταρίας στα ηλεκτρικά οχήματα.

Η μονάδα Map μπορεί να εντοπίζει γεωγραφικά τα φορτηγά σε πραγματικό χρόνο, δίνοντας στους διαχειριστές στόλου τις πληροφορίες που χρειάζονται για να βελτιστοποιήσουν τις διαδρομές τους και να βελτιώσουν την ικανοποίηση των πελατών ενημερώνοντάς τους για την ακριβή ώρα άφιξης του οδηγού παράδοσης.

Η μονάδα Drive παρακολουθεί τη δραστηριότητα και τους χρόνους ανάπαυσης των οδηγών. Τα δεδομένα του ταχογράφου μπορούν να ληφθούν εξ αποστάσεως για να χρησιμοποιηθούν ή να επεξεργαστούν με τις διοικητικές λειτουργίες.
 

Οι νέες μονάδες Health και Safety

Η νέα ενότητα Health στέλνει μηνύματα σχετικά με τις προειδοποιητικές λυχνίες στο ταμπλό κάθε οχήματος, είτε ως ειδοποίηση σε πραγματικό χρόνο στην πύλη Optifleet είτε ως ειδοποίηση μέσω e-mail. Ο διαχειριστής στόλου μπορεί στη συνέχεια να σχεδιάσει τις κατάλληλες εργασίες συντήρησης και να προβλέψει τυχόν διακοπές λειτουργίας του φορτηγού.

Η νέα μονάδα Safety παρακολουθεί συμβάντα που σχετίζονται με τα συστήματα ασφαλείας ενός οχήματος, όπως το Advanced Emergency Braking System (AEBS), το Electronic Stability Control (ESC) και το Lane Departure Warning System (LDWS). Αυτή η μονάδα ανιχνεύει επίσης τυχόν υπερβολικό φρενάρισμα ή επιτάχυνση. Στέλνει τα δεδομένα, είτε σε πραγματικό χρόνο στην πύλη Optifleet είτε μέσω email, στον μεταφορέα, ο οποίος μπορεί στη συνέχεια να τα χρησιμοποιήσει για να εκτελέσει μια αντικειμενική ανάλυση των προτύπων οδήγησης. Στη συνέχεια, μπορεί να δοθεί στοχευμένη εκπαίδευση σε επιλεγμένους οδηγούς για να μειωθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων και πρόωρης φθοράς στα εξαρτήματα του οχήματος.
 

Σε ποια μοντέλα είναι διαθέσιμο

Οι μονάδες Optifleet Check, Map, Drive, Health και Safety είναι διαθέσιμες στις σειρές Renault Trucks T, C και K. Οι μονάδες Check, Map και Drive είναι διαθέσιμες στις σειρές Renault Trucks D και D Wide (ηλεκτρικά και diesel). Το Optifleet είναι συμβατό με άλλες μάρκες φορτηγών.

Οι μεταφορείς που ενδιαφέρονται να ενσωματώσουν δεδομένα Optifleet στο δικό τους λογισμικό διαχείρισης στόλου μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο μέσω των API της Optifleet (Application Programming Interfaces).
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε