Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η Scania παρουσίασε μια νέα γενιά φορτηγών για εφαρμογές εντός της πόλης.

Η ευελιξία, η άνεση, η ασφάλεια και η αποδοτικότητα, αποτελούν ορισμένα από τα βασικά γνωρίσματα των νέων «αστικών» φορτηγών της Scania.

Παράλληλα, πολλαπλές είναι και οι επιλογές ως προς τους κινητήρες, με καύσιμο το φυσικό αέριο ή άλλες εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Scania: Νέα σειρά αστικών φορτηγών

3.632 Επισκέψεις στο άρθρο (8/12/2017)

Μετά την παρουσίαση της νέας σειράς φορτηγών για τις διεθνείς μεταφορές και τον κατασκευαστικό κλάδο, η Scania προχώρησε και στην πρώτη παρουσίαση των λύσεων για τις μεταφορές εντός της πόλης.

Η Scania ολοκληρώνει ουσιαστικά την πλήρη ανανέωση της γκάμας των βαρέων επαγγελματικών οχημάτων της καθώς μετά τα νέα «S» που προορίζονται για χρήση στις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων και τα «ΧT» που αφορούν στον κατασκευαστικό κλάδο, ήρθε η ώρα των νέων φορτηγών της που αναμένεται να προσφέρουν βέλτιστες υπηρεσίες στους πελάτες της σε ότι αφορά στις εφαρμογές εντός της πόλης.
Με βάση τα όσα αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, τα νέα φορτηγά της Scania για… την πόλη διακρίνονται για την φρέσκια σχεδίαση αμαξώματος και εσωτερικού, την εξαιρετική οδική συμπεριφορά, την βελτιωμένη ορατότητα που προσφέρουν στους χειριστές τους, το υψηλό επίπεδο ασφάλειας και άνεσης καθώς και τις εξαιρετικά εργονομικές καμπίνες με τις οποίες εφοδιάζονται.
 
Νέος κινητήρας 7 λίτρων και επιλογές με καύσιμο το φυσικό αέριο
Μια από τις σημαντικές προσθήκες στη νέα γκάμα –αστικών- φορτηγών της Scania είναι ο επίσης νέος κινητήρας «DC07» των 6,7λτ., ένα 6κύλινδρο μηχανικό σύνολο που θα προσφέρεται σε εκδόσεις με ισχύ 220, 250 ή 280 ίππων και ροπή 1.000 – 1.200 Nm. Το εν λόγω μηχανικό σύνολο διασφαλίζει μεταξύ άλλων, μειωμένη κατανάλωση καυσίμου έως και κατά 10% ενώ, χάρη στις εξαιρετικά συμπαγείς διαστάσεις του, διασφαλίζει καλύτερα χαρακτηριστικά για τις νέες καμπίνες «P».
Παράλληλα όμως, η Scania θα προσφέρει και πολλαπλές επιλογές ως προς τους τύπους καυσίμου τους οποίους μπορούν να κάνουν χρήση τα οχήματα της όπως η αιθανόλη, τα HVO και άλλοι εναλλακτικοί τύποι από ανανεώσιμες πηγές, χωρίς να παραβλέπουμε τα υβριδικά συστήματα κινητήρων.
Επιπρόσθετα, ο νέος 6κύλινδρος κινητήρας της εταιρείας με χωρητικότητα 13 λτ. και καύσιμο το φυσικό αέριο, θα αποτελέσει μια ιδανική επιλογή για τις πιο βαριές εκ των εφαρμογών της εν λόγω κατηγορίας οχημάτων. Τέλος, η Scania θα παρουσιάσει και μια επιπλέον έκδοση του εν λόγω μηχανικού συνόλου με χωρητικότητα 9 λίτρων και καύσιμο το φυσικό αέριο.
 
Νέες καμπίνες με βελτιωμένη διαδικασία πρόσβασης
Μεταξύ άλλων αξίζει να αναφερθούμε και στις νέες «L» καμπίνες που η Scania έχει εξελίξει για τη συγκεκριμένα ομάδα εκπροσώπων της, οι οποίες προορίζονται για χρήση σε εφαρμογές όπως οι αστικές διανομές, η αποκομιδή απορριμμάτων κ.ο.κ. Ένα από τα βασικά τους γνωρίσματα είναι το ευρύ περιμετρικό οπτικό πεδίο που προσφέρουν στον οδηγό ενώ, το χαμηλό δάπεδο τους διευκολύνει αφάνταστα τις συχνές αποβιβάσεις των επιβαινόντων από αυτές. Παράλληλα, η Scania έχει διασφαλίσει και την ύπαρξη αρκετών ακόμη νέων στοιχείων όπως το «City Safe Window» που ουσιαστικά επιτρέπει στον οδηγό, χάρη σε ειδικά παράθυρα στο κάτω μέρος της πόρτας του συνοδηγού, να αντιλαμβάνεται ευκολότερα τυχόν εμπόδια πέριξ του οχήματος όπως π.χ. οι πεζοί, οι ποδηλάτες κ.ο.κ.
Παράλληλα, οι νέες καμπίνες «CrewCab» της Scania προορίζονται π.χ. για χρήση σε πυροσβεστικά οχήματα επιτρέποντας τη μεταφορά έως και 8 επιβατών καθώς και μεγάλο όγκο υλικοτεχνικού εξοπλισμού στο εσωτερικό τους, με κορυφαίο επίπεδο άνεσης - ασφάλειας όπως π.χ. οι πλευρικοί αερόσακοι τύπου κουρτίνας για όλους, ο κλιματισμός δύο ζωνών κ.ο.κ.
 
Περισσότερα για τη νέα γενιά «αστικών» φορτηγών της Scania μπορείτε να δείτε στο video που σας παρουσιάζουμε.