Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) προειδοποιεί ότι προβεί σε νέες απεργίες.

Σε 24ωρη απεργία τα ταξί

Για εγχώριους και διεθνείς νταβατζήδες που θέλουν να ξαναβάλουν την Uber στο «παιχνίδι» μιλάει η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ. Δείτε τι αναφέρει.

 
Σε απεργία βρίσκονται σήμερα από τις 6 το πρωί οι αυτοκινητιστές ταξί, διαμαρτυρόμενοι μεταξύ άλλων πως οι θεσμοί επιθυμούν να ξαναβάλουν την Uber ξανά στο παιχνίδι.

Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) προειδοποιεί ότι προβεί σε νέες απεργίες σε περίπτωση που καταργηθεί η υποχρέωση της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης τριών ωρών που έχουν οι εταιρείες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό.

Το ΣΑΤΑ αναγνωρίζει ότι « η ελληνική κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης αρνήθηκαν μια τέτοια προοπτική, ωστόσο είναι σε δύσκολη θέση, αφού τέθηκε ζήτημα ακόμα και μη συμφωνίας για την αξιολόγηση» και τονίζουν πως διεθνείς και εγχώριοι νταβατζήδες της τουριστικής βιομηχανίας δεν σέβονται τους ελληνικούς νόμους.

Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ αναφέρει:
«Την κατάργηση της υποχρέωσης της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης τριών ωρών που έχουν οι εταιρίες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό ζήτησαν οι θεσμοί και ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ. Η Ελληνική κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης αρνήθηκαν μια τέτοια προοπτική, ωστόσο είναι σε δύσκολη θέση, αφού τέθηκε ζήτημα ακόμα και μη συμφωνίας για την αξιολόγηση.
Η έλλειψη σεβασμού από διεθνείς και εγχώριους νταβατζήδες της τουριστικής βιομηχανίας όχι μόνο στους νόμους του Ελληνικού Κράτους ,αλλά και στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου συνιστούν προσβολή και χτύπημα κάτω από τη ζώνη.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στα Γραφεία του ΣΑΤΑ έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο. Εύλογα ξύπνησαν μνήμες του 2011…

Ξεκινάμε με 24ωρη απεργία, από τις 13/6/2018 (6 π.μ) η οποία θα επαναλαμβάνεται μέχρι να κλείσει οριστικά το ζήτημα.

Ζητάμε συγνώμη από το επιβατικό κοινό , αλλά δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να διεκδικήσουμε με απεργία την επιβίωσή μας.»

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ