Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τα ηλεκτρονικά διόδια

2.252 Επισκέψεις στο άρθρο (3/7/2018)

Προχωράει όσο περνούν οι μέρες ο διαγωνισμός για τα ηλεκτρονικά διόδια. Διαβάστε τι προβλέπεται και ποια είναι τα κοινοπρακτικά σχήματα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από ο διαγωνισμός για τα ηλεκτρονικά/δορυφορικά διόδια στον οποίο συμμετέχουν πέντε κοινοπρακτικά σχήματα (ΙΝTRASOFT INTERNATIONAL SA – AKTOR –AUTOSTRADE, STRABAG, VINCI HIGHWAYS – TERNA – KAPSCH, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ – NUSZ και ΟΤΕ – T SYSTEMS).

Μέχρι τότε, το αρμόδιο υπουργείο προχωράει στην πρόσληψη δύο συμβούλων, έναν για το χρηματοοικονομικό κομμάτι έναντι 155.000 ευρώ και έναν για τον τομέα της κυκλοφορίας έναντι 158.000 ευρώ, οι οποίοι θα υποβοηθήσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες στο διαγωνισμό…

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Μεταφορών αναφέρει πως το υπάρχον σύστημα διοδίων θα αντικατασταθεί από το καινούριο σύστημα με το οποίο θα γίνεται ηλεκτρονικά η χρέωση της διανυθείσας απόστασης σε όλες τις οδικές αρτηρίες που προβλέπονται με εξαίρεση την Αττική Οδό, τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και τη Ζεύξη Πρέβεζας-Ακτίου.

Το διττό σύστημα επιβολής τελών προβλέπει ότι τα επαγγελματικά οχήματα θα έχουν εγκατεστημένη μια “Εποχούμενη Συσκευή” (On Board Unit – OBU) που θα επιτρέπει την παρακολούθηση και καταγραφή της θέσης και της πορείας τους με τη βοήθεια δορυφόρων (τεχνολογία GNSS), ενώ τα ιδιωτικής χρήσεως οχήματα θα αναγνωρίζονται αυτόματα με κάμερες κυκλοφορίας από τις πινακίδες κυκλοφορίας τους κατά την είσοδο και έξοδό τους από το οδικό δίκτυο επί του οποίου επιβάλλονται τέλη (τεχνολογία Automatic Number Plate Reading – ANPR).