Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
elastika
Leasing

Σε κρίσιμη καμπή η «πράσινη μετάβαση» για την Ελλάδα!

15.238 Επισκέψεις στο άρθρο (24/7/2024)
Σε κρίσιμη καμπή η «πράσινη μετάβαση» για την Ελλάδα!

-Μετεξεταστέα η χώρα μας & άλλα 6 κράτη-μέλη της Ε.Ε.
-Επιδοτήσεις, φορολογικά κίνητρα & υποδομές σε πρώτο πλάνο
-Δέσμευση της χώρας για μηδενικές εκπομπές ρύπων μέχρι το 2050

Μετεξεταστέα η χώρα μας & άλλα 6 κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Λαμβάνοντας υπόψη πως η Ελλάδα διαθέτει έναν από τους παλαιότερους στόλους οχημάτων στην Ευρώπη – με το μέσο όρο να ανέρχεται στα 16 έτη – δεν προκαλεί καμία έκπληξη που η πανευρωπαϊκή έκθεση της RSM, με την ονομασία «State of Play: Sustainable Automobility in Europe», έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για δραστικές αλλαγές προς χάριν της «πράσινης μετάβασης».
Τα δεδομένα, εξάλλου, δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία. Αυτό, γιατί η χώρα μας ανήκει στο ένα τέταρτο περίπου των κρατών – μελών, οι οποίες δε φαίνεται να πληρούν τις προϋποθέσεις για να επιτύχουν τους βασικούς στόχους προς την αυτοκίνηση δίχως εκπομπές ρύπων.
Βεβαίως, τα πλάνα για μεταρρυθμίσεις αλλά και η χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης φιλοδοξούν να αντιστρέψουν την εν λόγω εικόνα, που έχει οδηγήσει τη χώρα μας στη 17η θέση, ανάμεσα σε 22 χώρες, στη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων, με το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» (σ.σ. αφορά στο διάστημα 2020-2024) να στοχεύει στην αύξηση των ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά και των υποδομών φόρτισης.
Ως προς αυτό, εξάλλου, μια θετική εξέλιξη είναι πως τα plug-in υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα αυξήθηκαν από 0,5% σε 2,6% από το 2019 έως το 2020.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>