Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ως σταθμοί «ελέγχου» και όχι για τη συλλογή κομίστρου θα χρησιμοποιηθούν οι μετωπικοί σταθμοί διοδίων στην Εγνατία Οδό το αργότερο από τις αρχές του 2019.

Σταθμοί «ελέγχου» στην Εγνατία

2.165 Επισκέψεις στο άρθρο (15/2/2018)

Ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Α.Ε. ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του πως οι μετωπικοί σταθμοί διοδίων που έχουν κατασκευαστεί θα αλλάξουν… χρήση και θα μετατραπούν σε σταθμούς ελέγχου.

Με βάση τα όσα αναφέρει σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Α.Ε., κ. Απόστολος Αντωνούδης, οι συμβατικοί –μετωπικοί- σταθμοί διοδίων που έχουν κατασκευαστεί επί της Εγνατίας Οδού, αναμένεται να αλλάξουν χρήση και θα μετατραπούν σε σταθμούς ελέγχου, ώστε να διαπιστώνονται τυχόν παραβάσεις, προς το τέλος του 2018 ή από τις αρχές του 2019.
Η εν λόγω εξέλιξη θα προκύψει φυσικά καθώς από τότε και στο εξής θα εφαρμοστεί στον εν λόγω κλειστό αυτοκινητόδρομο το ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμής κομίστρου για τη χρήση της οδού.
Χαρακτηριστικά, ο κ. Αντωνούδης ανέφερε πως: «… Παρότι είναι επιλογή των θεσμών και του ΤΑΙΠΕΔ η κατασκευή των εν λόγω σταθμών που τελικά πρόκειται για καταργηθούν, δεν θα πάνε χαμένοι καθώς θα αξιοποιηθούν όχι ως σταθμοί χρέωσης αλλά ως σταθμοί ελέγχου για να επιβλέπονται τυχόν παραβάσεις από τους οδηγούς. Χρειάζονται οι σταθμοί ελέγχου σε όλους τους αυτοκινητόδρομους και ως τέτοιοι θα λειτουργήσουν»…