Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Μετά την Ελβετία, η Γερμανία γίνεται η 2η ευρωπαϊκή χώρα στους δρόμους της οποίας θα κυκλοφορεί το φορτηγό υδρογόνου (ηλεκτρικό, κυψελών καυσίμου) Hyundai XCIENT Fuel Cell.

Μετά την Ελβετία, η Γερμανία γίνεται η 2η ευρωπαϊκή χώρα στους δρόμους της οποίας θα κυκλοφορεί το φορτηγό υδρογόνου (ηλεκτρικό, κυψελών καυσίμου) Hyundai XCIENT Fuel Cell.

Στη Γερμανία το Hyundai XCIENT Fuel Cell

3.055 Επισκέψεις στο άρθρο (30/8/2022)

Το 1ο φορτηγό υδρογόνου της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, το Hyundai XCIENT Fuel Cell μέγιστης αυτονομίας 400 χλμ., ετοιμάζεται να βρεθεί στους δρόμους της Γερμανίας, χάρη στην επιδότηση που προσφέρει το ομοσπονδιακό υπουργείο μεταφορών.

Η Γερμανία επιδοτεί τα φορτηγά υδρογόνου!

  • Πιάνουν δουλειά 27 μονάδες του Hyundai XCIENT Fuel Cell
  • Το 1ο φορτηγό κυψελών καυσίμου της βιομηχανίας
  • Με αυτονομία 400 χλμ. – Φουλάρει 31 κιλά υδρογόνο σε 8-20 λεπτά
  • Κυψέλες 180 kW (241 hp) - Βοηθητικές μπαταρίες 72 kWh
 
Η Hyundai Motor Company ανακοίνωσε πρόσφατα την εξαγωγή του φορτηγού υδρογόνου, XCIENT Fuel Cell, στη Γερμανία που αποτελεί και τη μεγαλύτερη αγορά επαγγελματικών οχημάτων της Ευρώπης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Με κρατική χρηματοδότηση

Συγκεκριμένα, επτά εταιρείες από τους κλάδους των logistics, των κατασκευών και του λιανικού εμπορίου θα θέσουν σε λειτουργία 27 φορτηγά κυψελών καυσίμου XCIENT, κάτι που θα καταστεί δυνατό χάρη στη χρηματοδότηση για φιλικά προς το περιβάλλον επαγγελματικά οχήματα, που προσφέρει το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Ψηφιακών και Μεταφορών της Γερμανίας (BMDV).
 
Αξίζει να αναφερθεί, πως τον Αύγουστο του 2021, το BMDV παρουσίασε τις κατευθυντήριες γραμμές χρηματοδότησης για επαγγελματικά οχήματα με εναλλακτικά συστήματα μετάδοσης κίνησης, μετά από έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η χρηματοδότηση είναι διαθέσιμη για ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία και υβριδικά με κυψέλες καυσίμου ή παντογράφους. Το BMDV έχει διαθέσιμο προϋπολογισμό 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2024 για την αγορά οικολογικών επαγγελματικών οχημάτων.

Οικοσύστημα υδρογόνου στη Γερμανία

Σημειώνεται, πως η Hyundai Hydrogen Mobility -μια κοινοπραξία μεταξύ της Hyundai Motor Company και της ελβετικής εταιρείας H2 Energy- ίδρυσε επίσης την Hyundai Hydrogen Mobility Germany GmbH (HHMG) για να επεκτείνει ενεργά την είσοδό της στην αγορά επαγγελματικών οχημάτων με υδρογόνο στη Γερμανία.
 
Προκειμένου να δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα υδρογόνου στη χώρα, η HHMG θα εκμεταλλεύεται τις πωλήσεις και την εξυπηρέτηση πελατών στην τοπική αγορά, καθώς και τη διαχείριση ανώτερης ποιότητας στην αγορά. Η HHMG σχεδιάζει επίσης να συμμετάσχει ενεργά στο δεύτερο πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »