Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Φορείς της αγοράς συναντήθηκαν με τον υπουργό Μεταφορών στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την τελική μορφή του νέου σχεδίου νόμου που προωθείται άμεσα στη Βουλή.

Στην τελική ευθεία οι αλλαγές στις Μεταφορές

1.816 Επισκέψεις στο άρθρο (3/11/2017)

Σειρά συναντήσεων με τους εκπροσώπους όλων των κλάδων που σχετίζονται με τις επιβατικές και εμπορευματικές Μεταφορές της χώρας έχει αυτές τις ημέρες ο υπουργός Μεταφορών, κ. Χρ. Σπίρτζης.

Πιο συγκεκριμένα, εκπρόσωποι από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΥΣ), του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ), του Πανελληνίου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών (ΠΣΧΕΜ), της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) αλλά και εκπρόσωποι των εταιρειών Beat και Uber, συναντήθηκαν με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρ. Σπίρτζη, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τις τελικές ρυθμίσεις του νέου νομοσχεδίου για τις Μεταφορές.
Σύμφωνα με τα όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο διάλογος της Πολιτείας με τους εμπλεκόμενους φορείς της αγοράς αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες προκειμένου, το νέο νομοσχέδιο να κατατεθεί άμεσα προς συζήτηση και ψήφιση στην Βουλή των Ελλήνων.
Χαρακτηριστικές του κλίματος στο οποίο διεξάγονται οι συναντήσεις του υπουργείου με τους φορείς της αγοράς, είναι οι δηλώσεις του γενικού διευθυντή της Uber Hellas, κ. Μανώλη Μανασσάκη, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «… Ευχαριστούμε τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για την ευκαιρία που είχαμε να επαναλάβουμε τη σταθερή δέσμευση μας να συνεισφέρουμε στη χώρα, καθώς και τη δυνατότητα να συζητήσουμε για θέματα που αφορούν στο μέλλον των μετακινήσεων στην Ελλάδα.
Οι τρόποι σύγχρονης μετακίνησης στις πόλεις, σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλάζουν. Ελπίζουμε ότι η Κυβέρνηση θα αναγνωρίσει την ανάγκη για κανόνες που ωφελούν τους πολίτες, τις πόλεις και συνολικά την ελληνική οικονομία.
Οι σύγχρονες τεχνολογίες, όπως αυτή της Uber, δημιουργούν ευκαιρίες απασχόλης για τους Έλληνες, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν αξιόπιστη και ασφαλή μετακίνηση
».