Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Στον Ψαθόπυργο οι πρώτοι «πράσινοι» ΣΕΑ

2.708 Επισκέψεις στο άρθρο (15/6/2018)

Έτοιμοι είναι οι πρώτοι «πράσινοι» Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών. Δείτε κατά πόσο μειώνεται η κατανάλωση ενέργειας και τι προσφέρουν.

Στην Ολυμπία Οδό κατασκευάστηκαν οι πρώτοι «πράσινοι» Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) και συγκεκριμένα στον Ψαθόπυργο Αχαΐας τόσο στο ρεύμα προς Πάτρα όσο και αυτό προς Αθήνα.

Τα κτίρια των ΣΕΑ Ψαθόπυργου στο σύνολο τους κατασκευάστηκαν σύμφωνα σύμφωνα με τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιριακού Τομέα (ΚΕΝΑΚ) ενεργειακής κλάσης Β+, κάτι που σημαίνει ότι έχουν χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
Η ενεργειακή κατανάλωση στα πρατήρια καυσίμων μειώνεται κατά 45,81% σε σχέση με ένα κανονικό κτίριο ενώ στην περίπτωση των εστιατορίων η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας φτάνει το ποσοστό του 27,74%.

Σημαντικό είναι να τονιστεί ότι οι σταθμοί αυτοί είναι οι πρώτοι στην ΣΕΑ που προσφέρουν σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων ενώ μέσα στο 2018 θα προσφέρουν και φυσικό αέριο.

Δείτε παρακάτω τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους δύο ΣΕΑ:
Κατεύθυνση προς Πάτρα
Εστίαση: Olympus Plaza με «Ελιά και Λάδι», Everest, Mini Market, Βιβλιοπωλείο, WC με πρόσβαση ΑΜΕΑ
Καύσιμα: ΕΚΟ, με βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο κίνησης, φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων και σύντομα Φυσικό αέριο κίνησης (Fysikon), Quick service οχημάτων, Mini Market

Κατεύθυνση προς Αθήνα
Εστίαση: Goodys, Flocafe Espresso , Mini Market, Βιβλιοπωλείο, WC με πρόσβαση ΑΜΕΑ
Καύσιμα: ΕΚΟ με βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο κίνησης, φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων και σύντομα Φυσικό αέριο κίνησης (Fysikon), Quick service οχημάτων, Mini Market