Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Συγχώνευση στον χώρο των καυσίμων ανακοίνωσαν τα "Ελληνικά Πετρέλαια".

Συγχώνευση στον χώρο των καυσίμων

1.761 Επισκέψεις στο άρθρο (6/9/2016)

Συγχώνευση της ΕΚΟ με τα "Ελληνικά Καύσιμα" (είναι η εταιρία που κατέχει το δικαίωμα χρήσης του σήματος της ΒΡ) ανακοίνωσε η "Ελληνικά Πετρέλαια", με απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη.

Η νέα αυτή εξέλιξη, σημαίνει εξελίξεις στον χώρο των καυσίμων, καθώς  η ΕΚΟ» διαγράφεται από τα μητρώα των εταιρειών, μεταφέροντας το σύνολο της περιουσίας της (ενεργητικό και παθητικό) στην «Ελληνικά Καύσιμα», καθώς και το σύνολο των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών της, περιλαμβανομένων των διοικητικών αδειών που έχουν εκδοθεί υπέρ της.

Οι δύο εταιρείες έχουν στο ενεργητικό τους ένα δίκτυο που μετρά περισσότερα από 2.000 πρατήρια. Σύμφωνα με τον ίδιο τον όμιλο πρόκειται για μία στρατηγική κίνηση καθώς θα οδηγήσει σε βελτίωση της δομής της εμπορίας, μείωση του κόστους λειτουργίας, οικονομίες κλίμακας και ενδυνάμωση της θέσης του ομίλου στην ελληνική αγορά.

Παραμένει πάντως ακόμη άγνωστο αν θα παραμείνουν και τα δύο σήματα (ΕΚΟ και BP) στην αγορά, με τις πληροφορίες μας να κάνουν λόγο για παράλληλη συνύπαρξή τους.