Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Οι εταιρίες Ford και Volkswagen ανακοίνωσαν πως αναμένεται να συνεργαστούν στην εξέλιξη και κατασκευή ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων!

Οι εταιρίες Ford και Volkswagen ανακοίνωσαν πως αναμένεται να συνεργαστούν στην εξέλιξη και κατασκευή ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων!

Συμφωνία «γιγάντων» στα σκαριά!

2.126 Επισκέψεις στο άρθρο (20/6/2018)

Δύο εκ των κορυφαίων εταιρειών κατασκευής ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, οι Ford και Volkswagen, ανακοίνωσαν πως υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στην εξέλιξη νέων οχημάτων στο προσεχές μέλλον.

Οι συνεργασίες μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών προκειμένου να μειώσουν τους χρόνους και τα κόστη εξέλιξης νέων οχημάτων, δεν είναι μια νέα πρακτική καθώς υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα από την… απαρχή της αυτοκίνησης.
Ωστόσο, η πιο πρόσφατη εξέλιξη που αφορά στην ενδεχόμενη συνεργασία μεταξύ των Ford και Volkswagen για την εξέλιξη νέων οχημάτων, αρχικά στον κλάδο των ελαφρών επαγγελματικών, είναι σίγουρα μια κίνηση που ενδεχομένως θα αλλάξει άρδην το παγκόσμιο σκηνικό, δεδομένου ότι πρόκειται για δύο από τις σημαντικότερες αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα!
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο αλλά και με βάση την επίσημη ανακοίνωση των δύο εταιρειών, οι Ford & Volkswagen υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας και βρίσκονται σε προκαταρκτικές συζητήσεις αναφορικά με τη μορφή που θα έχει μια συνεργασία μεταξύ των δύο, που αρχικά θα αφορά στον κλάδο των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων.
Βασικός στόχος αμφότερων των εταιρειών είναι η μείωση του χρόνου και –προφανώς- του κόστους εξέλιξης νέων οχημάτων, μέσω της ανταλλαγής δεδομένων, πρακτικών και τεχνολογιών ενώ, σύμφωνα με πηγές από τη Ford, η εν λόγω συμφωνία είναι πολύ πιθανόν να επεκταθεί σε διάφορους τομείς / κατηγορίες οχημάτων.
Σύμφωνα με τον κ. Jim Farley, πρόεδρο της Ford για τις διεθνείς αγορές: «… Βασική δέσμευση της Ford είναι η συνεχής βελτίωση της επιχειρηματικότητας μας και η εξέλιξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων που φυσικά περιλαμβάνουν και την συνεργασία μας με άλλες εταιρείες, προκειμένου να εξελίξουμε την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα μας. Η ενδεχόμενη συνεργασία με τον Όμιλο Volkswagen είναι ένα ακόμη παράδειγμα του πως μπορούσαμε να βελτιωθούμε ως εταιρεία, δημιουργώντας παράλληλα μια παγκόσμια γκάμα εκπροσώπων / προϊόντων και επεκτείνοντας τις δυνατότητες μας.
Για τον λόγο αυτό, ανυπομονούμε να εξερευνήσουμε μαζί με την ομάδα της Volkswagen το πώς θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε για να καλύψουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών μας, στον κλάδο των επαγγελματικών οχημάτων και όχι μόνο
». ΄
Από την πλευρά του, ο δρ Thomas Sedran, επικεφαλής του τομέα στρατηγικής του Ομίλου Volkswagen ανέφερε σε σχετικές του δηλώσεις πως: «… Οι αγορές και οι απαιτήσεις των πελατών μας αλλάζουν με εξωφρενικά γρήγορους ρυθμούς. Αμφότερες οι εταιρείες έχουν ισχυρή και συμπληρωματική θέση σε διάφορες κατηγορίες του κλάδου των επαγγελματικών οχημάτων και προκειμένου να προσαρμοστούμε σε αυτό το απαιτητικό περιβάλλον, είναι ύψιστης σημασίας η ευελιξία μας μέσω της σύναψης συμμαχιών. Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής 2025 του Ομίλου Volkswagen.
Η ενδεχόμενη συνεργασία μας με τη Ford είναι μια τέτοια ευκαιρία προς τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και των δύο εταιρειών, σε παγκόσμιο επίπεδο
».
Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφέρουμε πως και οι δύο εταιρείες κατέστησαν απόλυτα σαφές πως η συνεργασία τους δεν πρόκειται να οδηγήσει στο ενδεχόμενο εξαγοράς μέρους των μετοχών της Ford από την Volkswagen και αντίστροφα.