Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

«Συμμαχία» Daimler & Volvo στον κλάδο των φορτηγών!

6.105 Επισκέψεις στο άρθρο
«Συμμαχία» Daimler & Volvo στον κλάδο των φορτηγών!

-Κοινοπραξία των δυο κορυφαίων κατασκευαστών για την εξέλιξη αναβαθμισμένου λογισμικό στα βαρέα επαγγελματικά οχήματα
-Ιδρύουν από κοινού νέα εταιρεία αλλά θα παραμείνουν… ανταγωνιστές σε κάθε –άλλο- επίπεδο
-Volvo & Daimler έχουν ήδη παρουσιάσει δικά τους αυτόνομα φορτηγά

Κοινοπραξία των δυο κορυφαίων κατασκευαστών για την εξέλιξη αναβαθμισμένου λογισμικό στα βαρέα επαγγελματικά οχήματα

Η Daimler Truck και το Volvo Group ενώνουν τις δυνάμεις τους στο κομμάτι της ψηφιακής αναβάθμισης, μέσα από τη σύσταση μιας κοινοπραξίας που θα αφορά στο λογισμικό και στις μελλοντικές –ηλεκτρονικές- καινοτομίες που θα υιοθετήσουν τα βαρέα επαγγελματικά οχήματά τους.
Προς το παρόν βέβαια, η συνεργασία μεταξύ των δυο εταιρειών δεν είναι δεσμευτική, δεδομένου πως πρόκειται για μια προκαταρκτική συμφωνία – που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2025. Ωστόσο αμφότερες οι πλευρές εμφανίζονται αισιόδοξες πως, συνδυάζοντας τις γνώσεις τους, μέσω της συγκεκριμένης νέας εταιρείας και τα προϊόντα που αυτή θα εξελίξει, θα αναλάβουν τα ηνία στις νέες τεχνολογίες που θα αφορούν στην αναβάθμιση των μελλοντικών φορτηγών & λεωφορείων τους, πραγματοποιώντας ένα ακόμα μεγάλο βήμα στο πλαίσιο – και - των ήδη μεγάλων επενδύσεων για τη μετάβαση σε τεχνολογίες κίνησης με ουδέτερο ισοζύγιο CO2.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Daimler Truck, Martin Daum, τόνισε πως: «Εξίσου σημαντική με τη μετατροπή προς τεχνολογίες κίνησης με ουδέτερο CO2είναι και η ψηφιοποίηση του οχήματος. Η ανάπτυξη μιας κοινής πλατφόρμας οχημάτων που καθορίζεται από το λογισμικό με τον όμιλο Volvo θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε διαφοροποιητικά ψηφιακά χαρακτηριστικά οχημάτων με σημαντικά μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα για τους πελάτες μας, σε παγκόσμιο επίπεδο».
Αντίστοιχα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Volvo Group, Martin Lundstedt, επισήμανε ότι: «Ο Όμιλος Volvo και η Daimler Truck είναι δύο σπουδαίες εταιρείες. Τώρα ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να επιταχύνουμε τα οφέλη για τους πελάτες που θα προσφέρει μια πλατφόρμα φορτηγών, η οποία θα καθορίζεται από το λογισμικό. Δεδομένου του γρήγορου μετασχηματισμού της βιομηχανίας μας, είναι λογικό να συνεργαστούμε για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη, να αυξήσουμε τους όγκους και να μοιραστούμε το κόστος. Τα βαρέα φορτηγά που καθορίζονται από το λογισμικό αντιπροσωπεύουν μια αλλαγή παραδείγματος στη μεταμόρφωση του κλάδου μας. Η μετατροπή του φορτηγού σε μια προγραμματιζόμενη συσκευή με τυποποιημένο λογισμικό και λειτουργικό σύστημα για γρήγορες ενημερώσεις προϊόντων θα δώσει και στις δύο εταιρείες την ευκαιρία να δημιουργήσουν αξία για τους πελάτες μας και τους πελάτες τους μέσω διαφοροποιημένων ψηφιακών υπηρεσιών και λύσεων».
 

Ιδρύουν από κοινού νέα εταιρεία αλλά θα παραμείνουν… ανταγωνιστές σε κάθε –άλλο- επίπεδο

Αν και η νέα εταιρεία προκύπτει ως απόρροια κοινοπραξίας με συμμετοχή 50/50 από τις δυο εταιρείες, με έδρα το Γκέτενμποργκ της Σουηδίας, ωστόσο τόσο η Daimler Truck όσο και το Volvo Group ξεκαθαρίζουν πως θα παραμείνουν ανταγωνιστές σε όλα τα επίπεδα επιχειρηματικά.     
Συνεπώς, αν και οι δυο επιχειρηματικοί κολοσσοί ενώνουν τους πόρους τους για την ανάπτυξη ενός νέου οργανισμού, με δικό του πελατολόγιο, εντούτοις θα συνεχίσουν να παρέχουν ανεξάρτητα τα δικά τους διαφορετικά προϊόντα και υπηρεσίες, στις οποίες θα συμπεριλαμβάνεται και το κομμάτι των εφαρμογών.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Volvo & Daimler έχουν ήδη παρουσιάσει δικά τους αυτόνομα φορτηγά

Να υπενθυμίσουμε εδώ πως το eCascadia είναι το πρώτο φορτηγό στην ιστορία της Daimler Truck που συνδυάζει ολοκληρωτική δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης και ηλεκτροκίνηση μαζί, ενώ πριν από 3 χρόνια περίπου στις ΗΠΑ παρουσιάστηκε επίσης το πλήρως αυτόνομο φορτηγό, Volvo VNL.