Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Την υποχρεωτική εγκατάσταση συστημάτων «alcolock» σε όλα τα νέα επαγγελματικά οχήματα προτείνει στην ΕΕ το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας.

Σύστημα «alcolock» σε όλα τα επαγγελματικά!

2.496 Επισκέψεις στο άρθρο (21/2/2018)

Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα νέας μελέτης του που αφορά στα τροχαία ατυχήματα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας πρότεινε στην Κομισιόν την υποχρεωτική εγκατάσταση συστημάτων «alcolock» σε όλα τα νέα επαγγελματικά οχήματα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νέας έρευνας που διεξήγαγε το European Transport Safety Council (ETSC), η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ευθύνεται για περισσότερους από 5.000 θανάτους στην ευρύτερη επικράτεια της ΕΕ, σε ετήσια βάση.
Με αυτό το δεδομένο, το ETSC ζητά τόσο από τους αρμόδιους φορείς της ΕΕ όσο και από όλα τα κράτη – μέλη να ενσωματώσουν στην σχετική νομοθεσία τους νέες δράσεις που θα αποτρέψουν την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, ειδικά στα άτομα που έχουν συλληφθεί επανειλημμένα να το πράτουν.
Πιο συγκεκριμένα, προτείνει πως η EE πρέπει να θεσπίσει την υποχρεωτική εγκατάσταση συστημάτων «alcolock» σε όλα τα νέα επαγγελματικά οχήματα που ταξινομούνται (ελαφρά ή βαρέα).
Σε αυτό το μήκος κύματος, η νέα δέσμη μέτρων που αφορούν στην οδική ασφάλεια που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα από την γαλλική κυβέρνηση προβλέπει πως όλοι όσοι έχουν συλληφθεί να οδηγούν μεθυσμένοι, θα πρέπει να εγκαταστήσουν αλκοολόμετρα εντός του οχήματος που ουσιαστικά θα αποτρέπουν την εκκίνηση του κινητήρα εφόσον ο οδηγός έχει… πιει λιγάκι παραπάνω. Την ίδια στιγμή όλα τα τουριστικά λεωφορεία στη Γαλλία ήδη επιβάλλεται να φέρουν εγκαταστημένες τέτοιου είδους συσκευές.
¶λλο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της Αυστρίας που από τον Σεπτέμβριο του 2017 επιβάλλει στους οδηγούς που έχουν παραβιάσει τον ΚΟΚ οδηγώντας μεθυσμένοι, να τοποθετήσουν υποχρεωτικά σύστημα alcolock στο όχημα τους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (όσο διαρκεί η ποινή τους) ενώ, αντίστοιχα μέτρα έχουν ήδη λάβει και άλλες χώρες της ΕΕ όπως το Βέλγιο, η Δανία, η Φιλανδία, η Ολλανδία, η Πολωνία και η Σουηδία.
Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα αναφορικά με τα αποτελέσματα της νέας έρευνας του ETSC για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ σε όλες τις χώρες της ΕΕ, στην οποία εμπεριέχονται και ενδιαφέρονται στατιστικά στοιχεία και για την Ελλάδα, μπορούν να την βρουν εδώ…